Fryser du bak rattet? Da er dette genialt

Har du først prøvd, bestiller du neppe bil uten.

Denne lille knappen viser at rattet er oppvarmet. Det er gull verdt på denne årstiden.
Denne lille knappen viser at rattet er oppvarmet. Det er gull verdt på denne årstiden.

Du har sikkert opplevd det noen dager allerede denne høsten: Det begynner å bli kaldt på morgenen. Bilen er frossen når du skal avgårde, og de første minuttene av kjøreturen kan være en ganske så iskald opplevelse.

Men heldigvis finnes det ting som hjelper mot det. Det mest opplagte er garasje og/eller motorvarmer. Men selv om du ikke er blant de som er så heldige å ha dette, finnes det hjelpemidler som gjør starten hyggeligere.

Tidlig ute på 90-tallet

Lenge var det å ha varme i setene, først foran og etterhvert også i baksetet, blant de viktigste godene mange bileiere visste å sette pris på om vinteren.

Det tok lang tid før det ble introdusert varme i rattet, først de senere årene har det blitt vanlig. Men Volvo var tidlig ute, allerede på 90-tallet, uten vi skal slå bombastisk fast hvem som var aller først her.

Dette er utstyr som både er relativt enkelt å lage, billig å produsere og som ofte koster lite å bestille som ekstrautstyr. Likevel var det lenge, med noen unntak, forbeholdt de dyrere bilene. Kanskje fordi få bilprodusenter holder til i land der det er like mye vinter som i Norge?

Du skal ikke drive med denne aktiviteten veldig lenge før fingertuppene er iskalde!
Du skal ikke drive med denne aktiviteten veldig lenge før fingertuppene er iskalde!

Snart kan bilen din se slik ut innvendig

Premium-utstyr til hyggelig pris

Men særlig det siste tiåret har mange bilprodusenter hatt fokus på å tilby mer utstyr også i rimeligere biler. Koreanske Kia og Hyundai var tidlig ute. De har vært flinke til å gi folket premium-utstyr, til hyggelig pris.

Og de sørget raskt for at oppvarmet ratt var del av standardutstyret på mange av sine biler.

Dermed begynte flere å komme etter. Nå er dette tilvalg på svært mange bilmodeller. Og har du først prøvd det, bestiller du neppe en bil uten!

Dette drar mye strøm i bilen

Kjenne at varmen kommer tilbake

Det forundrer oss egentlig at ikke langt flere legger en tusenlapp eller to i å få muligheten til oppvarmet ratt.

Det er attraktivt utstyr når bilen en gang skal selges, og du vil takke skaperen for at du gjorde det, hver gang du skal kjøre bil en iskald vinterdag.

For når fingertuppene er iskalde etter skraping av is og børsting av snø, da er det få ting som er bedre enn å holde rundt et oppvarmet ratt og kjenne at varmen kommer tilbake i kroppen igjen.

Har du varme i rattet på din bil? Fortell hva du synes i kommentarfeltet under:

Bruker milliarder på utstyr ingen vil ha

Se video: Satte varmen på fullt, da sprakk frontruta!