Soltak kan være kjekt... Men ikke når det lekker og det er meldt noe i nærheten av skybrudd! (Foto: Ditlev 'Diffen' Eidsmo)
Soltak kan være kjekt... Men ikke når det lekker og det er meldt noe i nærheten av skybrudd! (Foto: Ditlev "Diffen" Eidsmo)

Frykter regnvær skal stoppe Broom-ekspedisjonen

Soltaket lekker som en sil - og nå er det meldt styrtregn.

- Jeg har tatt med en rikholdig verktøykasse og har jo noen tusen timer med Volvo-skruing bak meg, så jeg tror jeg skal kunne klare å holde denne bilen på veien hvis ikke noe helt dramatisk skjer. Men beskyttelse mot regnvær hadde jeg ikke helt trodd skulle bli nødvendig!

Broom-Benny høres lettere stressa ut på mobiltelefonen fra et sted sør i Tyskland. Brooms tre utsendte skal gjøre unna en god bit kjøring på autobahn i dag. Men skummel værmelding er ikke godt nytt for gutta:

- Så langt har det vært herlig å ha soltak. Det er nemlig litt merkelig inneklima i denne bilen. Veldig fuktig, på grunn av det samme soltaket, så her kan du nesten dyrke champignon på gulvet, melder Benny.

Rista seg løs

- Det er webasto-tak her, veldig i tvil om det kan være originalt. Men i hvertfall lekker det mye. Vi hadde litt regnvær i går og da må man velge mellom å sitte romslig, men bli våt foran. Eller sitte åletrangt i baksetet, men i alle fall ha det tørt, forteller Benny.

- Men ellers funker bilen bra?

- Ja, absolutt! Den har fått rista seg litt løs nå. I går kjørte vi 75 mil, jeg tipper det er lenge siden den har hatt så lange dagsetapper! Nå går den bedre også. Det jeg ikke helt liker er at det ligger små oljedammer igjen når vi har stoppet for å fylle bensin, det må vi forresten gjør ganske ofte. Tror det kommer fra automatkassa, så jeg fyller opp med jevne mellomrom, forteller Benny før Kjetil skyter inn:

Autoreverse

Benny i velkjent positur bak Bertone-rattet.
Benny i velkjent positur bak Bertone-rattet.

- Få med at vi to andre er imponert over musikksmaken til Benny! Han har tatt med seg den gamle kassettkofferten sin. Her går det i Dire Straits, Mike Oldfield og ELO - det passer bilen bra!

- Jøss, har dere stereoanlegg også??

- Jepp! Til og med autoreverse på kassettspilleren. Den nekter riktignok å slippe ut kassettene igjen, men det har vi løst med å bruke en nebbtang. Fungerer som bare det, forsikrer Kjetil.

SE VIDEO: Her er gutta på Autobahn

Hjulkapselen ligger hjemme

PS-bertone-fart
PS-bertone-fart

- Og ellers: Er stemningen god?

- Javisst! Vi andre er imponert over at det er mulig å ha så dårlig retningssans som det Benny har! Og så gir vi han selvfølgelig tyn fordi folk kritiserer ham for å sitte på bilene han kjører og tester. De skulle bare visst hvor forsiktig han egentlig er. Men vi bruker det selvfølgelig for alt det er verdt, forsikrer Kjetil.

Jo, før jeg glemmer det: Noen i kommentarfeltet forteller at hjulkapselen som mangler ligger i bagasjerommet!

- Hæ?! Vent litt, så får du Benny!

Fosterstilling

- Hei Knut! Nei, sorry. Hjulkapselen er ikke der, den ligger hjemme i garasjen min. Jeg forsøkte selvfølgelig å sette den på før avreise, men den var ødelagt. Så derfor kjører vi rundt uten, forteller Benny.

- Hvor er dere akkurat nå?

- Tja, sør i Tyskland ett eller annet sted. Vi kan jo ikke ha med GPS i en bil som dette så her går det i kart. Men det er lenge siden jeg har sjekket det nå. Vi håper å komme oss til Sveits i dag. Men blir regnet for ille må vi nok stoppe under en bru eller på en bensinstasjon eller noe sånt.

- Og hvem skal sitte i baksetet hvis det begynner å regne?

- Jeg har allerede sikret meg den plassen! Selv om jeg nesten må krype ned i fosterstilling. Heller det enn å bli kliss våt, avslutter Benny.

Gikk du glipp av første sak fra turen? Her er den!

PS-bertone-bakfra
PS-bertone-bakfra

Innspill, kommentarer eller forslag til gutta? Kommentarfeltet under er åpent!