Frozen colour: Neida - lakken behøver ikke være skinnende blank lenger

Den nye trenden er faktisk helt motsatt.

Matt eller 'frozen' lakk kommer nå som standard på enkelte biler. BMW 6 serie er et eksempel på dette.  (Foto: Broom.no)
Matt eller "frozen" lakk kommer nå som standard på enkelte biler. BMW 6 serie er et eksempel på dette. (Foto: Broom.no)

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I "Spør Benny"-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre.

Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Hei, Det blir mer og mer vanlig med "frozen colour" på nye biler. Dette er en slags matt lakk som jeg synes er fin, og som jeg blant annet har sett på BMWs 6-serie og Audi A6. Kan du fortelle litt om denne typen lakk og litt om eventuelle fordeler/ulemper?

.

Benny svarer:

Frozen colour, eller matt lakk om du vil, er en ny og annerledes trend. Tøff så det holder på noen biler – men kanskje ikke alle?

Trenden har faktisk vart i noen år nå – men da i form av folie. BMW og Audi er blant de første til å tilby dette som standard. Da altså som lakk - og ikke folie. Vi snakker da biler som Audi RS6 og BMW 6-serie Grand Coupe.

Noen biler kler frozen colour og er tøffe, men ikke alle. Dette er et av de bedre eksemplene vi har sett.
Noen biler kler frozen colour og er tøffe, men ikke alle. Dette er et av de bedre eksemplene vi har sett.

Det har absolutt blitt lagt merke til blant entusiastene, men jeg dessverre ikke tilgang til noen salgstall her og vet ikke hvor stor andel av salget dette har fått.

Som det gjerne er med nye ting, tar det tid før det får fotfeste. Men jeg tviler ikke på at dette vil komme hos mange flere bilmerker etter hvert, hvis det tar av.

Jeg har selv ingen erfaring med den nye lakken, men kollega Vegard har det – så jeg spør han over bordet – så får du i alle fall hans syn på saken:

– Ja – det er skikkelig kult altså! Jeg kjørte nettopp en bil med slik lakk – originalt fra fabrikk, forteller Vegard.

- Jeg tror det er å foretrekke. Foliering blir nok aldri like bra og folien kan nok løsne etter en stund, i alle fall om det ikke er skikkelig gjort av en seriøs aktør.

– Men jeg har hørt rykter om at de kan vare litt vanskelige å holde rene. At møkk og skitt fester seg litt ekstra godt her. Hvor vidt dette stemmer eller ei vet jeg ikke, jeg hadde dessverre ikke bilen så lenge at vask ble aktuelt, avslutter Vegard.

Når det gjelder annenhåndsverdi, er det også vanskelig å si noe bastant. Det er veldig avhengig av om dette fenomenet tar av, eller om det viser seg å være en døgnflue. Men i alle fall så lenge det er forbeholdt dyre og spesielle biler, tipper jeg at det i alle fall ikke er negativt i forhold til videresalg. Det er jo mange som synes det er stas å skille seg litt ut - og det gjør man absolutt med en slik lakk på bilen. I alle fall foreløpig...

Det er vel også grunn til å anta at noen av Brooms kunnskapsrike lesere har erfaringer med dette. Jeg håper de vil skrive i kommentarfeltet under.

Folie: Så lett skifter du farge på bilen:

Stort arkiv


Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen – og lykke til!


LES OGSÅ: BMW 6-serie: Duger denne som familiebil?


Har du innspill eller erfaringer – skriv inn i kommentarfeltet under: