Fraktet lastebil ... med lastebil!

- Det er helt sykt, mener kommunikasjonrågiver i NAF.

Du tror kanskje det bare skjer i utlandet, men neida, slike ting skjer i Norge også...
Du tror kanskje det bare skjer i utlandet, men neida, slike ting skjer i Norge også...

Jan Ivar Engebretsen i NAF mener den elleville lastebilfrakten viser mangel på respekt for medtrafikanter, skriver rb.no.

– Det er helt sykt å se slike bilder. På vegne av alle privatbilister er jeg evig takknemlig for at denne bilen ble stoppet og luket ut av trafikken, sier kommunikasjonsrådgiver i NAF, Jan Ivar Engebretsen fra Jessheim, til Romerikes Blad.

Lastebilen med den vanvittige lasten ble stoppet på E6 av en politipatrulje fra Lørenskog lensmannskontor tidligere denne måneden. Bilen var på vei mot hovedstaden, men ved kommunegrensen mellom Lørenskog og Oslo endte ferden.

LES OGSÅ: Dette er trafikkreglene du må være Einstein for å forstå

Usikret last

Føreren av lastebilen, en mann i 40-årene bosatt utenfor Romerike, fikk førerkortet umiddelbart beslaglagt.

På bildene kan man se hvordan lastebilen på planet støttes opp av noen provisorisk oppstablede europaller. Ifølge politiet er sikringen av lasten for dårlig, men det er ikke overvekt.

– Sjåføren er anmeldt for å ha kjørt med usikret last på en bil som var i en så dårlig teknisk stand at den ikke oppfyller kravene, opplyser jourhavende jurist på trafikkseksjonen i Oslo politidistrikt, Andreas Meeg-Bentzen, til Romerikes Blad.

LES OGSÅ: Hvor stor båt kan vi dra på henger

Knekt ramme

Ifølge Statens vegvesen, som har bistått politiet teknisk i saken, er også en bærende rammekonstruksjon knekt på den fraktende lastebilen, slik det framkommer av bildene.

Politijuristen kan ikke si hvor mye sjåføren vil få i bot, eller hvor lenge sjåføren blir uten førerkort. Men Meeg-Bentzen legger ikke skjul på hva han mener om saken:

– Bildene taler vel mye for seg selv. Dette er veldig spesielt og det er heldig vis sjelden vi ser så grove tilfeller som dette eksempelet i Norge. Det skal vi være glade for, sier han.

Dle med dine Facebook-venner

– Mangel på respekt

Jan Ivar Engebretsen i NAF sier han priser seg lykkelig over at farkosten ikke forårsaket en ulykke med tragisk utfall.

– Tilstanden på bilen som frakter i dette tilfellet ser helt begredelig ut. Det vises en total mangel på respekt for øvrige trafikanters liv. Trafikken er et samspill der alle må ta sitt ansvar, hvis ikke fungerer det ikke, sier Engebretsen som er krystallklar i sin konklusjon:

– Slike biler som denne lastebilen skulle aldri vært og må ikke få komme seg ut i trafikken.

Romerikes Blad har ikke kommet i kontakt med eieren av lastebilen.

Du kan lese flere saker om bil og motor på motormagasinet til Romerikes Blad.