Fra i dag kan flere kjøre i 110 km/t

Ti strekninger får egen sommerfartsgrense.

Det blir stadig mer motorvei med 110-grense i Norge. I dag åpner to nye strekninger. Foto: Scanpix.
Det blir stadig mer motorvei med 110-grense i Norge. I dag åpner to nye strekninger. Foto: Scanpix.

RB har omtalt det flere ganger tidligere, at fartsgrensen på E6 gjennom Romerike skal økes. Nå skjer det:

I løpet av natt til onsdag 22. april får strekningen fra Grankrysset på Frogner i Sørum, til Kolomoen i Hedmark, oppjustert fartsgrensen fra 100 til 110 kilometer i timen. Strekningen er på totalt 77 kilometer.

LES OGSÅ: «Snart kan du kjøre i 150 km/t på Romerike uten å miste lappen»

Nedjusteres om vinteren

Men, den nye fartsgrensen er ikke helt permanent: Om vinteren settes farten ned igjen til 100 kilometer i timen på strekningen fra Dal i Eidsvoll, til noen kilometer før Kolomoen i Hedmark.

Årsaken er manglende veilys og smale veiskuldre. Etter råd fra politiet og veivesenet skal farten skiltes ned fra 1. november. Farten skiltes opp igjen etter påske hvert år.

– Vi har anbefalt fartsgrenser på 110 på strekningene under forutsetning av at det skiltes ned om vinteren på grunn av vegens standard og kjøreforhold, sier Gry Horne Johansen på veg- og transportavdelingen i Vegdirektoratet.

Sørover fra Ås

Den første delen, fra Gran i Sørum til Dal, får permanent 110.

Gjennom nordgående løp i Eidsvolltunnelen vil fartsgrensen imidlertid forbli 100 kilometer i timen hele året på grunn av siktforholdene.

Strekningen Ås – Mosseporten på E6 i Akershus og Østfold, på totalt 27 kilometer, får også oppjustert fartsgrense natt til onsdag.

10 ulike strekninger

Økt fartsgrense til 110 km/t gjelder på E6 fra Horgenkrysset i Akershus etter avkjøringa til Drøbak og ned til Patterødkrysset ved Mosseporten i Østfold.

Etter råd fra politiet og Vegvesenet skal farten skiltes ned fra 1. november på grunn av kjente kjøreforhold i vinterhalvåret.

Farten skiltes opp igjen etter påske hvert år.

I alt er det nå 10 strekninger i Norge på til sammen 140 km lengde som får 110 km/t om sommeren.

Du kan lese mer om bil og trafikk på Romerikes Blad – her:

LES OGSÅ: Ektemannen satt i baksetet – likevel mistet han førerkortet