Forsvant for snart fire år siden – mer populær enn noen gang

Det merkes på bruktbilprisene ...

Volvo XC70 er en svært attraktiv bil i bruktmarkedet, snart fire år siden den rullet ut av fabrikkportene for siste gang.
Volvo XC70 er en svært attraktiv bil i bruktmarkedet, snart fire år siden den rullet ut av fabrikkportene for siste gang.

Den spede starten var tilbake i 1998. Da med det som den gang het Volvo V70 Cross Country. Egentlig en ganske alminnelig Volvo-stasjonsvogn, men med litt høyere bakkeklaring, firehjulsdrift, større hjul og litt offroad-staffasje.

Altså litt SUV og litt stasjonsvogn. En biltype som passet perfekt for litt røffe nordiske forhold med utfordrende veier og føreforhold.

Det var først da andre generasjon kom i 2000 at den ble hetende Volvo XC70 og at salget begynte å ta av. Etter hvert ganske så grundig også.

Volvo XC70 gikk i mange år sin seiersgang som en robust, trygg og fornuftig familiebil, for de som ville ha litt ekstra bakkeklaring og god framkommelighet. Dessuten så den jo bra ut også.

Holder seg godt i pris

Det ble rett og slett en oppnåelig drømmebil for mange familier.

I midten av april i 2016 rullet det aller siste eksemplaret ut av portene på fabrikken i Torslanda utenfor Gøteborg. Dermed var en liten epoke over for Volvo – etter nesten 20 år. Det var regelrett rift om å få tak de siste XC70, før de overlot produksjonslinjen til den gang nye XC90, S90 og V90.

Og rift om fine XC70 er det fortsatt – nesten fire år etter at bilen forsvant. Det speiler også prisene på bruktbilmarkedet. Det har nemlig vist seg at modellen holder seg svært godt i pris. Særlig når vi snakker eksemplarer med lav kilometerstand og "riktig" farge og utstyr.

Volvo XC70 ivaretar de tradisjonelle Volvo-verdiene.
Volvo XC70 ivaretar de tradisjonelle Volvo-verdiene.

På DnBs Bilkonferanse i fjor høst, fremholdt Roar Øverby som er head of Risk og Remarketing i DnBs leasingselskap Autolease, XC70 som en bil som skiller seg fra mengden.

Han trakk frem prisene på Volvo XC70 med dieselmotor, som gikk ut av produksjon i 2016. Her er det er rift etter bilene:

Om man satte 60 % restverdi på en Volvo XC70 i 2016 kan man fortsatt tjene 50.000 kroner nå tre år senere. 2016 var siste produksjonsår av XC70, det var en gammel bil og gammelt design. Den ble solgt i et stort antall, men har holdt seg svært godt i pris, sa Øverby, ifølge bransje-nettstedet BilNytt.no.

Alexander er sjefen for Norges nyeste bilmerke

Godt utvalg i mange prisklasser

Ettersom bilene solgte godt over flere år, finnes det også et godt utvalg i bruktbilmarkedet. Totalt ligger det rundt 350 slike biler ute til salgs i Norge akkurat nå.

Vi snakker om fra rundt 20.000 kroner for de eldste eksemplarene som har gått langt og som trenger litt omsorg og kjærlighet – og oppover mot 500.000 kroner for velutstyrte og fine 2016-modeller med lav kilometerstand.

Det er med andre ord fortsatt ikke for sent å skaffe seg en XC70 om man vil en. Men som på bruktbiler flest er det en del ting man bør sjekke før kjøp.

Volvo XC70 fra finn.no finner du her:

Volvo XC70 fra broommarked.no finner du her:

Interiøret sladrer om at dette ikke er nyeste nytt fra Volvo. Det gjelder både design og materialvalg.
Interiøret sladrer om at dette ikke er nyeste nytt fra Volvo. Det gjelder både design og materialvalg.

Dette må du sjekke før kjøp

Som alltid bør servicehistorikk sjekkes, når bilen sist hadde, eller skal på, EU-kontroll. Feil på bremser og forstilling er en gjenganger på Volvo.

Parkeringsvarmeren kan være et svakt punkt. En del biler har problemer med automatgirkassa. Elektronikkfeil er også ganske vanlig og alle elektriske funksjoner bør sjekkes litt nøye. Særlig parkeringssensorer og ede elektriske vindusheverne har det vært en del trøbbel med. Det kan også være verdt å tenke på at bilen bruker ganske mye drivstoff.

Men leter man opp et helt og pent eksemplar l i god tekniske stand, er dette fortsatt biler som kan tjene eierne sine trofast i mange, mange år.

Bilene er romslige, komfortable, byr på gode seter og høy sikkerhet. Akkurat slik du forventer av en Volvo.

Vi gjør oppmerksom på at Broommarked og Broom har samme eier.

Les også: Nytt avgiftsforslag vil gjøre denne Volvoen over 50.000 dyrere

Video: Slik er Volvos første elbil