Dette er alle eksempler på billige, tøffe og litt annerledes biler som kan egne seg som førstebil til en motorinteressert med fersk førerkort
Dette er alle eksempler på billige, tøffe og litt annerledes biler som kan egne seg som førstebil til en motorinteressert med fersk førerkort

Førstebil: Annerledes, tøffe og ikke minst – billige!

Her er noen av Broom-Bennys tips til en kul og rimelig førstebil som naboen ikke har maken til

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I "Spør Benny"-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre.

Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Hei Benny!

Hva er den perfekte førstebilen for meg som ikke vil ha den bilen som alle andre har som ungdom? ikke for dyr men heller ikke for liten, ønsker mer enn gjerne og ha gromlyd i potta på bilen også ...

Hva bør jeg velge?

Benny svarer:

Heisann!

Jeg har ikke vært så veldig flink til det selv, men jeg har allikevel veldig sansen for de som både tør og vil velge annerledes.

Selv om nettopp dette også kan være forbundet med en viss risiko. Heldigvis er det mye å velge mellom for for oss som liker biler.

Da styrer vi her elegant unna de typiske ungdomsbilene som Audi, Volvo BMW og VW – og leter heller opp noe litt særere

Litt av problemet med spørsmålet ditt er at du ikke antyder noen pris. Hva er egentlig billig?

Jeg setter derfor prislimiten selv. På 50.000 kroner. Jeg tror allikevel at tipsene kan brukes selv om du tenker noe dyrere bil. Det er som regel bare å lete opp en nyere, bedre utstyrt og en bil med lavere kilometerstand - så får du nok brukt opp pengene dine.

En hyggelig bivirkning av å velge litt annerledes er at man da ofte får litt mer bil for pengene – i form av nyere bil, kanskje med lavere kilometerstand og kanskje også med mer sikkerhetsutstyr i form av ESP, ABS og airbager.

Aberet er at den kanskje kan være litt mer tungsolgt den dagen du skal selge igjen.

Når det gjelder kvalitet og driftssikkerhet i dette segmentet, er jo det litt gambling uansett. Men det er langt ifra sikkert at en Lancia eller Fiat vil gi deg mer problemer enn en Audi eller Mercedes.

Her er noen få av mine tips til deg:

Saab 9–3 Turbo: Saab turbo gir både en romslig, komfortabel og en ganske sprek bil. Har finnes det også mye å velge i om du vil style og tune bilen. Dette er jo også nesten for en klassiker å regne allerede.

Honda Prelude: Dette er en bil jeg har anbefalt ved flere anledninger. Honda er jo viden kjent for sin gode driftssikkerhet, her får du samtidig et litt sporty og annerledes design. Prelude får du både godt over og godt under 50.000,- også.

Fiat Coupe: På mange måter en glemt og ikke minst veldig annerledes bil. Utseendet er mildt sagt sært, men bilen byr på både sjel og sjarm i store doser. Vi snakker her om biler fra 90-tallet.

Peugeot 206 GTI / XS: Den er ikke så veldig stor, men liten og relativt kjapp, slik en GTI skal være. Her får du også en forholdsvis ny bil for pengene, vi snakker fort om en 2004- eller 2005-modell.

Når det gjelder det med lyd fra potta, så er dette ganske enkel match. Til veldig mange biler leveres jo effektanlegg som byr på litt mer karslig lyd. Hvis ikke, så koster det heller ikke all verden å få skreddersydd et eksosanlegg med "passelig" lyd.

Jeg regner med at flere av Broom-leserne også har gode tips til deg og oppfordrer til å komme med disse i kommentarfeltet under:

10 gode tips: Dette må du tenke på når du kjøper billigbil


Stort arkiv


Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen – og lykke til!

LES OGSÅ: Mest populære merke på nybil – og på bruktbil

Har du innspill eller erfaringer – skriv inn i kommentarfeltet under: