BMW kommer med ny toppmodell i SUV-utvalget sitt, dette er splitter nye X7.
BMW kommer med ny toppmodell i SUV-utvalget sitt, dette er splitter nye X7.

Første sniktitt: Dette skal bli en ekte drømmebil

Ny luksus-SUV nærmer seg lansering.

BMW har hatt stor suksess med sin SUV-satsing de siste årene. Det som startet med én modell (X5) har nå blitt til en hel familie SUV-er, i en rekke klasser.

Og flere skal det bli. 12 måneder før lanseringen av helt nye BMW X7 har den første preproduserte versjonen rullet ut av samlebåndet på BMW-fabrikken i Spartanburg i USA. Nå skal den blant annet testkjøres på isdekte vinterveier i Skandinavia.

Ut på verdensturne

X7 blir merkets mest luksuriøse SUV og tar rollen som storebror til X5 og X6. Nå skal BMW bruke det neste året til å kvalitetssikre og optimalisere den nye modellen for å klargjøre den for serieproduksjonen som starter i slutten av 2018.

Sammen med den preproduserte utgaven av helt nye X7, skal totalt fem BMW X-modeller nå ut på en verdensomspennende ekspedisjon under tildels ekstreme forhold – fra den varme ørkenen Death Valley i California, til is- og snøføre i krevende kuperte landskap i Skandinavia.

Samtidig jobber BMWs team på Spartanburg-fabrikken for å klargjøre produksjonsprosessen og kvalifisere sine ansatte for serieproduksjon.

Testmodellene er møysommelig kamuflert for å skjule hvordan den endelige versjonen av BMW X7 kommer til å se ut, men BMW har allerede lettet litt på sløret.

BMW har en imponerende rekke SUV-er allerede, nå kommer X7 inn som ny toppmodell.
BMW har en imponerende rekke SUV-er allerede, nå kommer X7 inn som ny toppmodell.

Nå får du BMW-SUV fra 50.000 kroner

Største modelloffensiv

Da de dro lakenet av konseptbilen under bilutstillingen i Frankfurt tidligere i høst, var det en forsmak på det BMW kaller en ny dimensjon luksus. Bildene fra produksjonen av den første testbilen røper også sitt. Som konseptbilen, har den har et utpreget kraftig og luksuriøst eksteriør med tydelige linjer. Klare, vertikale proporsjoner med betydelig bakkeklaring sørger for at det ikke er noe tvil om dette er X-modell. På samme tid har BMW tatt designspråket i en helt ny retning på den store SUV’en.

– Lanseringen av helt nye X7 er en del av den største modelloffensiven i BMWs historie, sier kommunikasjondirektør hos BMW Norge, Marius Tegneby.

– Vi har nettopp lansert helt nye X3, i mars 2018 lanserer vi helt nye X2, så kommer X4 før vi altså lanserer helt nye X7 mot slutten av neste år, sier Tegneby, i en pressemelding.

Godt kamuflert, men nå er det ikke lenge til BMW skal gjøre seg klare til å lansere X7.
Godt kamuflert, men nå er det ikke lenge til BMW skal gjøre seg klare til å lansere X7.

X3: En stor bilsuksess har blitt helt ny

Selger bra i Norge

Spartanburg er stedet hvor BMW produserer alle sine X-modeller for USA og resten av verden. I 2016 gikk det ut 411.000 biler fra anlegget, hvilket gjør Spartanburg til det største produksjonsanlegget til BMW. Cirka 70 prosent av kjøretøyene som produseres i Spartanburg sendes til 140 land i det globale markedet.

Dermed er BMW Group den største bileksportøren i USA, målt i verdien på bilene som sendes ut fra det amerikanske kontinentet.

Per i dag har Spartanburg kapasitet til å produsere 450.000 biler i året. Hver dag produserer de 1.400 eksemplarer av X3, X4, X5 og X6, og disse blir snart komplettert med det splitter nye X-medlemmet. Anlegget huser cirka 9.000 arbeidsplasser, og i løpet av 2021 vil BMW ansette ytterligere 1.000 personer.

Her hjemme har X7 potensial til å bli en ekte drømme-SUV. Vi nordmenn kjøper stadig flere biler i denne klassen, ikke minst har salget tatt av etter at både BMW X5 og flere av konkurrentene har kommet som ladbare hybrider.

André la inn skambud på gammel luksus-SUV – og fikk den

Se video fra samlebåndet: Her er nye X7