En gang i tiden var dette en helt vanlig stasjonsvogn. Det er det mildt sagt ikke lenger, nå. Om du er villig til å spandere en helaften på byen for eieren og to kompiser, blir den din! Foto: Privat
En gang i tiden var dette en helt vanlig stasjonsvogn. Det er det mildt sagt ikke lenger, nå. Om du er villig til å spandere en helaften på byen for eieren og to kompiser, blir den din! Foto: Privat

Først bulket kompisene til Jørn bilen hans – så gjorde de dette!

Ikke rart eieren sperret opp øyenene da han fikk bilen tilbake.

Noen ganger kan man snu en litt kjedelig historie til noe positivt. Det har vi et godt eksempel på her.

Jørn Skjelbred (43) fra Andebu i Vestfold hadde lånt bort sin noe aldrende Peugeot 406 stasjonsvogn til kompisene Christer Breiseth Myhre og Anders Maaren.

Sistnevnte var imidlertid litt uheldig, og klarte å bulke den ene døra ganske kraftig. Sånt er aldri moro – og særlig ikke når det skjer med en bil man har lånt.

Fra nervøse til kreative

– De var nok litt nervøse for å ringe meg å fortelle det. Men jeg bare lo. Planen var nemlig uansett bare å hugge den bilen, forteller Skjelbred.

Jørn Skjelbred (t.v.) sammen med kompisen Christer Breiseth Myhre. Sistnevnte er en av dem som står bak ombyggingsprosjektet. Foto: Privat
Jørn Skjelbred (t.v.) sammen med kompisen Christer Breiseth Myhre. Sistnevnte er en av dem som står bak ombyggingsprosjektet. Foto: Privat

Og dermed våknet kreativiteten hos kompisene, som virkelig slo seg løs på den stakkars stasjonsvogna.

Resultatet ser du bilder av her. Taket ble kappet av og et provisorisk "basseng" ble satt inn. Bilen fikk ny og glinsende rosa lakk, med turkise fartsstriper, som kan få en 80-tallsdress med magebelte til å grine av misunnelse.

Livsfarlig

Vi snakker ganske sikkert om den mest vanvittige ombyggingen som er gjort av en 406 stasjonsvogn. Og trolig også en av de mest livsfarlige, hva gjelder kjøreegenskapene.

– Ja, altså bilen kan kjøres. I teorien. Men jeg har selvsagt levert inn skiltene. Den er ikke akkurat vridningsstabil lenger, for å si det forsiktig. Så når du smeller igjen fordøra, så svaier hele bilen en god stund etterpå.

Men 43-åringen ble likevel såpass imponert over "byggverket" at han ikke har klart å vrake bilen. I stedet bestemte han seg for å legge den til salgs.

– Jeg og en kompis satt på campingen og laget annonsen mens vi koste oss med en sixpack. Og snakk om respons! Det tok helt av, forteller eieren av stasjonsvogn-cabrioleten.

Les om Peugeot 406 i Brooms bruktbilguide her

Slik ser bilen ut bakfra. Merk 'bassenget' ... Foto: Privat
Slik ser bilen ut bakfra. Merk "bassenget" ... Foto: Privat

Banana Airlines

Til og med popgruppa Banana Airlines har sett annonsen. De har sendt mail og spurt om de kan bruke den i forbindelse med sine show.

– Jeg er fan av dem, og har svart at hvis de ønsker det, så skal de selvsagt få bruke den, humrer Skjelbred.

Vel og merke, med mindre noen skulle finne på å kjøpe den, da. For den ligger altså til salgs, med prisantydning på 15.000 kroner.

– Ja, enten 15.000 kroner, eller en helaften for tre på Kokeriet i Sandefjord. Men det spørs om det blir så aktuelt. Jeg har riktignok fått veldig mange mailer, men de handler om at folk har likt annonsen.

Peugeot laget også en lekker coupe-utgave av 406

Humor

At annonsen får mange til å trekke på smilebåndet, er ikke så rart. For her er det ikke gjort noen forsøk på å skjule noe. For eksempel heter det:

"Det KAN forekomme både åpenbare og skjulte feil hos eier, hos andre involverte, og ikke minst i annonsen. Skal heller ikke utelukke snev av rutinesvikt hos de som har utført cabrioletkonverteringen".

Dette bildet dukket opp av lakkereren underveis i prosjektet...
Dette bildet dukket opp av lakkereren underveis i prosjektet...

Om selve opprettingen står det:

"Opprettinga er utført av en hobby-helikopterpilot MED spreningsertifikat!!! Bare det i seg selv er en ganske interessant kombo, og rettinga av høyre dør bærer preg av testsprenging."

Les hele annonsen og se flere bilder her

Kan ikke vrake den

Etter all innsatsen som kompisene har lagt ned i bilen, er det ikke aktuelt å vrake den. I alle fall ikke enda.

– Nei, enn så lenge skal den få plass i garasjen. Så får vi bare se hva som skjer framover.

Én ting er i alle fall sikkert: Hvis du alltid har gått rundt med en drøm om å eie en fransk stasjonsvogn som er ombygd til en provisorisk og livsfarlig spa-avdeling, er dette din første – og antagelig siste og eneste mulighet til å realisere drømmen.

Tre kule ungdomsbiler til under 50 lapper