BAGASJEROM: Sigarettene var ikke gjemt, men lå helt åpent i bilen. I bagasjerommet ble det funnet 60.000 sigaretter.  (Foto: Tollvesenet)
BAGASJEROM: Sigarettene var ikke gjemt, men lå helt åpent i bilen. I bagasjerommet ble det funnet 60.000 sigaretter. (Foto: Tollvesenet)

Forsøkte å smugle 100 000 sigaretter i stasjonsvogn

Både bagasjerommet og takboksen var smekk fulle.

To biler ble stoppet av Tollvesenet på fylkesvei 202 mellom Øiermoen og Lunderseter natt til onsdag. I en av bilene fant tollerne 100.000 sigaretter.

I den ene av bilene fant tollerne 100.000 sigaretter. Det skriver Glåmdalen.

– Det var ikke gjort noe forsøk på å gjemme sigarettene og de lå åpent i bilen, sier kontorsjef Morten Nystuen i Tollvesenet i Kongsvinger.

Han forteller at det ble funnet 60.000 sigaretter i bagasjerommet og ytterligere 40.000 sigaretter i en takboks.

Beslaget har en verdi på 277.500 kroner i avgiftsunndragelser.

Etterlyst

I alt ble tre personer pågrepet og overlevert til politiet.

– En av de tre personene var etterlyst av oss, da han ikke møtte opp til soning i mai, sier operasjonsleder Frank Løkken ved politiet i Hedmark.

Han forteller at smugleren tidligere er tatt for samme forhold og dømt for dette.

– Den gang ble mannen også tatt med 100.000 sigaretter og skulle ha sonet en dom på 45 dager fengsel i mai i år, sier Løkken.

Ifølge Tollvesenet ble mannen i slutten av 30-årene pågrepet på riksvei 2 ved Kongsvinger da han ble tatt den første gangen.

Forsøkte å stikke av

Ved ankomst til Kongsvinger politi- og tollstasjon ville ikke mannen bli med tollerne.

– Da vi kom til Kongsvinger sprang han ut av porten og ville stikke av, forteller Morten Nystuen, som legger til at en sprek tolltjenestemann tok opp jakten.

– Han løp etter mannen, tok ham igjen og anholdt ham, slik at vi fikk brakt ham inn, sier Nystuen.

Avhør i dag

Alle de tre personene sitter nå i politiets arrest.

– Den ene blir nok fraktet til soning, men hva som skjer med de to andre er så langt ikke klart. Saken vil bli videre behandlet i dag, sier operasjonsleder Løkken.

Tollvesenet opplyser at det kun ble funnet sigaretter i en av bilene. De mistenker at den andre bilen med to personer har sammenheng med smuglingsforsøket, og at denne bilen var en følgebil som skulle sjekke at kysten var klar.

Du kan lese mer om bil og trafikk hos glomdalen.no - klikk her

LES OGSÅ: Så mye øl kan du få inn i en Volvo