Forsøkte å reparere varebilen – med plankebiter!

– Rett og slett sjokkerende at noen kan finne på dette.

Fjærene var knekt på begge sider og akselen løs. Denne 'reparasjonen' imponerte ikke Statens vegsesens kontrollører... Foto: Statens vegvesen.
Fjærene var knekt på begge sider og akselen løs. Denne "reparasjonen" imponerte ikke Statens vegsesens kontrollører... Foto: Statens vegvesen.

– Dette kunne gått riktig galt. Når fjærene knekker på en varebil, kjører man ikke bare videre. Her hadde noen forsøkt å utbedre dette, med en plankebit! Det er en livsfarlig løsning, og jeg er veldig glad at vi fikk luket den ut av trafikken.

Det sier, Thor Ringstad, til Broom. Han leder utekontrollen til Statens vegvesen på Romerike. Det var hans folk som denne uken stoppet varebilen i Djupdalen på E6, like nord for Oslo.

– Sjokkerende

De knekte fjærene hadde altså ikke stoppet sjåføren fra å bruke bilen. I stedet forsøkte han seg på en bokstavelig talt hjemmesnekret løsning: Plankebiter som skulle støtte opp varebilen på den ene siden. I tillegg var akselen løs.

– Jeg synes det er rett og slett sjokkerende at noen kan finne noe sånt. Dete er litt sånn som man ser bilder av på Facebook, og ler av, der og da. Men dette skjedde altså på en av Norges mest trafikerte veier. Denne varebilen utgjorde en stor fare for seg selv, og andre i trafikken, sier Ringstad.

Å tukle med denne veggen kan koste deg dyrt

Varebilen ble tatt med til en grundig kontroll. Resultatet ble en 'meget fyldig mangellapp'. Foto: Statens vegvesen.
Varebilen ble tatt med til en grundig kontroll. Resultatet ble en "meget fyldig mangellapp". Foto: Statens vegvesen.

– Meget fyldig mangellapp

Han understreker at bilen ville vært tilnærmet umulig å håndtere hvis akselen hadde falt av.

– Da kunne ferden endt enten inn i en annen bil, i autovernet – eller over i motsatt kjørefelt. Da leker man med både eget andres liv, sier Ringstad.

Etter at den ble stoppet, gikk turen videre til en teknisk kontroll på Risløkka i Oslo. Den endte med at førerkortet ble inndratt, i tillegg til det kontrollørene omtaler som en "meget fyldig mangellapp".

Se hva kontrollørene oppdaget mellom setene...

Se video: De skal kontrollere vogntoget, så skjer dette...