Bernie Ecclestone gir Vettel-fingeren til Sebastian Vettel (billdet er tatt da tyskeren kjørte for Red Bull).  Foto: Red Bull
Bernie Ecclestone gir Vettel-fingeren til Sebastian Vettel (billdet er tatt da tyskeren kjørte for Red Bull).  Foto: Red Bull

Formel 1 sjefen: –Trumps seier er det beste som kunne ha skjedd med verden

Alltid kontroversielle Bernie Ecclestone med nye uttalelser.

Bernie Ecclestone er ikke som alle andre. Den karismatiske briten er en av Storbritannias rikeste personer, og skapte sin formue gjennom å ha tilnærmet diktatorisk kontroll over det kommersielle aspektet ved Formel 1 helt fra syttitallet.

Kanskje det er hans side som suksessfull forretningsmann, som gjør at Ecclestone erklærer sin støtte til den påtroppende amerikanske presidenten Donald Trump? Under Brasil GP nylig, uttalte Ecclestone:

Hyller Trump og Putin

–Trumps seier er det beste som kunne ha skjedd med verden. Jeg har møtt ham noen ganger, og tro du meg, det vil være bedre for verden.

Ecclestone gikk tidlig ut med sin støtte til Trump, og mente han ville være en flott kandidat. Han har også ordlagt seg svært positivt om Russlands president Vladimir Putin. Under London Advertising Week tidligere i år, sa Ecclestone:

– Vi burde kvitte oss med EU, og la Putin få ta styringen. Han gjør det han sier han skal gjøre, og han får jobben gjort. Folk skjønner egentlig ikke hva det er han prøver å gjøre, han ønsker å gjøre Russland til det som det engang var.

Denne bruktbilfellen kan koste deg mange tusenlapper

Under den samme spørsmålsrunden i London Advertising Week, fikk Ecclestone spørsmål om innvandrere har bidratt positivt for Storbritannia. Til det svarte Formel 1-sjefen kort og greit:

– Det har de ikke.

Dominansen til Mercedes-teamet er noe som ikke har falt i smak hos Ecclestone. Foto: Mercedes GP
Dominansen til Mercedes-teamet er noe som ikke har falt i smak hos Ecclestone. Foto: Mercedes GP

Redd for fortsatt Mercedes-dominans

Ecclestone har tidligere uttrykt stor bekymring for Formel 1-sportens fremtid, og mener Mercedes sin dominans av sporten har gjort den kjedelig for folk flest. Nye regelendringer til neste år kan kanskje forandre på den situasjonen, men Ecclestone er fortsatt bekymret, noe han uttrykte under Brasil GP:

– Vi må vente og se resultatene av testene først, sier Ecclestone om hva han tror om de raskere og mer aggressive bilene som kommer til 2017-sesongen.

Slik får du full effekt av vinterdekkene

– Men en ting vil ikke forandre seg. Jeg er sikker på at Mercedes kommer til å fortsette å dominere Formel 1.

Skeptisk til streaming

Han er heller ikke overbevist om Formel 1-sportens nye eiere, Liberty Media, og deres businessmodell. Den kommersielle suksessen som bygde opp Formel 1 til å bli en av klodens største idretter var basert på Ecclestones plan om å selge eksklusive TV-rettigheter til kanalene. Men nå prates det om at Liberty Media vil satse på streaming på Internett.

– Jeg aner ikke hvordan de skal få til begge deler, sa Ecclestone under Brasil GP, da han ble spurt om hvordan de nye eierne kan satse på både nettet og TV-kanaler.

– Hadde jeg visst hvordan det er mulig, hadde jeg gjort det selv, uttalte Ecclestone, som i 2014 uttalte at han ikke var interessert i «tøv» som Twitter, Facebook og andre sosiale medier. Noe han gikk tilbake på i 2016, da han sa at han nå skjønte verdien av sosiale medier.

En ting er sikkert: Formel 1 er aldri kjedelig med Bernie Ecclestone tilstede.

Derfor skal denne lampen blinke