Ford_Vertrek_Kuga
Ford_Vertrek_Kuga

Ford Vertrek: Dette kan bli Norges mest solgte SUV

Ford Vertrek kommer neste år. Les hvorfor vi tror den blir en bestselger.

Ford har akkurat avduket sitt nye SUV-konsept på bilutstillingen i Detroit.

Navnet er Vertrek – og dette er et nytt forsøk fra Ford på å lage en såkalt verdensbil.

Den skal erstatte dagens Escape i USA – og den skal etterfølge Kuga i Europa. I tillegg er målsettingen å selge bilen med bare små modifiseringer i alle Fords viktige markeder.

Mer plass

Fututistisk interiør med svøpende linjer. Regn med at akkurat
  dette er tonet endel ned på produksjonsklar bil.
Fututistisk interiør med svøpende linjer. Regn med at akkurat dette er tonet endel ned på produksjonsklar bil.

Ford understreker da også at målsettingen har vært å lage en bil som kombinerer det beste fra flere verdener. Designet er umiskjennelig europeisk Ford, med stramme, sporty linjer. Kjøreegenskapene skal også bygge videre på dagens Kuga, som er en av de desidert mest kjøreglade SUV-ene.

I tillegg skal den innvendige plassen, trekkevnen og offroad-egenskapene være tilpasset det amerikanske markedet.

Akkurat det med innvendig plass høres svært positivt ut. Er det noe vi savner på dagens Kuga så er det rett og slett litt mer plass. Bilen er blant de minste i klassen og mangler dessuten flere av de smarte og fleksible interiørløsningene som vi finner hos flere av konkurrentene.

LES OGSÅ: Denne Forden er en perfekt familiebil

– Vil ikke bli skuffet

Vertrek er i likhet med dagens Kuga bygget på Focus-plattformen. Det betyr kompakte mål, men her ser vi at overhengene er blitt lenger, det tyder på at bilen vokser en god del i lengden.

Fords designsjef J. Mays har skyhøy standing i bransjen og han lover at Vertrek-linjene skal bli med til produksjonsbilen. I forhold til den svært tradisjonelle Escape er dette nesten oppsiktsvekkende sporty.

– Jeg tror ikke du vil bli skuffet når du ser bilen på veien. Dette er en radikal endring i forhold til Escape, sier J. Mays til bransjenettstedet Autonews.com.

Ford_Vertrek_side
Ford_Vertrek_side

Havnet på femteplass

Her hjemme kan dette bli bilen som fører Ford helt til topps innenfor dette segmentet. Dagens Kuga får toppscore på design og kjøreegenskaper, men som sagt skorter det for mye på plassen – noe som er et viktig kriterium for de aller fleste kjøperne i denne klassen.

Dermed endte den på femteplass blant de mest solgte SUV-ene i fjor, slått av konkurrenter som VW Tiguan og Toyota RAV4. Det er Ford neppe fornøyd med.

Sannsynligvis får vi se en helt produksjonsklar Vertrek/Kuga på bilutstillingen i Frankfurt i høst – og så kommer den i salg som 2012-modell.

Fra Detroit ryktes det også at Ford planlegger en SUV hakket under denne, basert på Fiesta. Foreløpig vet vi ikke hvor langt prosessen har kommet på denne.

LES OGSÅ: Dette er en utrolig bra bil - men...

Ford-Vertrek_Concept
Ford-Vertrek_Concept