Ford Tourneo Connect: Gode nyheter for store familier

Ford lover å være best på både plass og fleksibilitet.

Tourneo Grand Connect skal ha rommelig sitteplass til syv   pluss bra plass til bagasje. En smart detalj: Passasjersetet foran kan felles ned, da blir det plass til inntil tre meter lange gjenstander inne i bilen.
Tourneo Grand Connect skal ha rommelig sitteplass til syv pluss bra plass til bagasje. En smart detalj: Passasjersetet foran kan felles ned, da blir det plass til inntil tre meter lange gjenstander inne i bilen.

Flerbruksbil er gjerne løsningen når man enten har mer enn tre unger – eller har behov for å ha med seg seriøst mye på tur.

Utvalget her har blitt atskillig større de siste årene – samtidig som de beste modellene faktiske også kan være ganske morsomme å kjøre, i tillegg til å være praktiske.

Nytt tilskudd

Baksiden av medaljen er høy prisklasse. De store flerbruksbilene koster mer enn svært mange småbarnsfamilier kan ta seg råd til.

Alternativet blir da å enten kjøpe bruktbil – eller se nærmere på en bilklasse som snart får et nytt tilskudd. Vi snakker om bilene som opprinnelig er konstruert som varebiler, men som også kommer i personbilutgave.

Inn med seter, mer utstyr og gjerne litt bedre støydemping – og vips har man stor og fleksibel bil som gjerne koster langt mindre enn flerbruksbil-konkurrentene.

Tourneo Connect er femseter med skyvedører bak og et høyt bagasjerom
  som gir mulighet til å få med seg virkelig mye.
Tourneo Connect er femseter med skyvedører bak og et høyt bagasjerom som gir mulighet til å få med seg virkelig mye.

LES OGSÅ: Disse familiene er mest fornøyd med bilen sin

Fem- og sjuseter

Sist ut i denne klassen er Ford, som snart kommer med to nye modeller: Tourneo Connect og Grand Tourneo Connect.

Førstnevnte er en femseter, mens Grand-utgaven har plass til sju. Og Ford lover at begge skal være "best i klassen på plass og fleksibilitet".

LES OGSÅ: Audi skal fri til småbarnsfamiliene


Tre meter lange gjenstander

Grand Tourneo Connect har bakseter som kan felles ned til et flatt bagasjeromsgulv, kombinert med brede, doble skyvedører. Passasjersetet foran kan også felles ned, det gjør det mulig å frakte inntil tre meter lange gjenstander inne i bilen.

Ford tilbyr også mye oppbevaringsplass inne i bilen, inklusive hylle i full bredde under taket foran og oppbevaringsrom som på fly over baksetene og bagasjerommet. Det er også et skjult oppbevaringsrom over instrumentpanelet med 12 volts kontakt for mobiltelefon eller musikkspillere, opplyser Ford i en pressemelding.


Her er det ikke bare stort bagasjerom som gjelder. For småbarnsfamiliene
  er det også viktig med mange smårom rundt i bilen. Disse er helt klart
  fly-inspirert.
Her er det ikke bare stort bagasjerom som gjelder. For småbarnsfamiliene er det også viktig med mange smårom rundt i bilen. Disse er helt klart fly-inspirert.


Imponerende utvalg

Femseters Tourneo Connect skal være klassens beste med hensyn til beinplass og takhøyde foran, og bein- og kneplass bak. De 60/40-delte baksetene kan felles helt flatt ned, vippes opp eller fjernes for å gi 2.410 liter bagasjeplass bak forsetene.

Bagasjeplass på sjuseters Tourneo Grand Connect er inntil 2.620 liter.

Dermed begynner Ford å få et imponerende utvalg fleksible familiebiler. Fra før har de lille B-Max, C-Max/Grand S-Max og S-Max og Galaxy. Dessuten den store åtteseteren Tourneo Custom.

Prisene på Tourneo Connect og Grand Tourneo Connect er ennå ikke klare.


Plass til alle åtte ungene – les test av Tourneo Custom her


Ingen tvil om at dette opprinnelig er en varebil. Tourneo Grand
  Connect er størst av de to nye flerbruksbilene fra Ford.
Ingen tvil om at dette opprinnelig er en varebil. Tourneo Grand Connect er størst av de to nye flerbruksbilene fra Ford.


Perfekt familiebil? Les testen av Ford S-Max her: