Ford S-Max 4x4: Kan bli en helt genial familiebil

I dag er den "bilen som ikke finnes" - men det varer kanskje ikke lenge.

Ford S Max har solgt bra som varebil, og nå må du skynde deg hvis du vil ha et eksemplar. Ford kutter den nemlig fra prislistene fra 1. januar.
Ford S Max har solgt bra som varebil, og nå må du skynde deg hvis du vil ha et eksemplar. Ford kutter den nemlig fra prislistene fra 1. januar.

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I "Spør Benny"-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre.

Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Hei jeg har akkurat lest om den nye Mondeo-modellen som dere skriver om på Broom. Den ser jo riktig bra ut den, men den får meg også til å lure på om firehjulstrekk nå kommer også i S-Max?Etter hva jeg har forstått er plattformen for Mondeo og S-Max den samme. I så fall vil jo det bli en helt genial familiebil, hva tror du om den saken? Hilsen S-Maxeier.

Benny svarer:

He, he... Jeg har dessverre ingen gode kilder i utviklingsavdelingen hos Ford Motor Company, så jeg må nok nøye meg med å spekulere litt – jeg også - så får du ta dette med en liten klype salt.

Jeg tror (håper) imidlertid at sjansene er gode for at vi får neste generasjon S-Max og Galaxy også med firehjulstrekk. Da antar jeg at også disse vil bli bygget på plattformen til nye Mondeo/Fusion. Og som du sier: Det vil være familiebiler som vil passe perfekt for mange norske familier.

Hvis Ford i tillegg hadde gitt dem ”Allroad-behandling”, hevet bakkeklaringen litt og gitt dem litt offroad-styling, snakker vi SUV light.

Det er veldig lite å velge mellom i dag hvis man ønsker seg en syvseter med firehjulstrekk, men ikke A) vil kjøre rundt i SUV eller B) har veldig mye penger. VW Sharan er en av de få ikke SVU-ene med 7 seter og firehjulstrekk jeg kan komme på i farten, og den blir fort veldig dyr i denne kombinasjonen.

Jeg vet at Ford i Norge har ønsket seg 4x4 både på Mondeo, S-Max og Galaxy lenge. Nå får de det altså etter alt å dømme på Mondeo. Jeg tror altså det er godt mulig at de to syvseterne også følger etter på dette området.

Jeg kan i alle fall love at du skal få lese om det her på Broom så snart vi vet noe mer om saken!

I mellomtiden får vi bare håpe og vente!

Les også: Ford Mondeo 2013: Se de første bildene

Del med Facebook-vennene dine

Rust på bruktbil: Dette er de 20 beste

Stort arkiv

Alle spørsmål Benny svarer på, legger seg automatisk inn under de ulike bilmerkene her på broom.no.

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen – og lykke til!

Les også: Slik skifter du eksosanlegg selv:

Har du innspill eller erfaringer – skriv inn i kommentarfeltet under: