Ford Mondeo: Denne må vi vente lenge på

– Veldig uheldig for en ny bilmodell.

Nå er det klart: Nye Ford Mondeo kommer i fjerde kvartal i år   dermed over to år siden den første gang ble vist i produksjonsklar utgave.
Nå er det klart: Nye Ford Mondeo kommer i fjerde kvartal i år dermed over to år siden den første gang ble vist i produksjonsklar utgave.

Vi så den første gang i september, på den store bilutstillingen i Paris. Neste generasjon Mondeo er en av de mest spennende modellene fra Ford på lenge.

Her tar Ford et stort skritt i premium-retning. Designet er rett og slett lekkert, samtidig som Ford lover mye høyere kvalitet i interiøret enn i dagens modell

Elendig bilsalg

Men denne modellen er også i ferd med å bli en skikkelig hodepine for Ford. Bilsalget i Europa er elendig om dagen og Ford er en av de som taper mye penger.

Derfor har de bestemt seg for å legge ned fabrikken sin i Belgia, som egentlig skulle produsere Mondeo. Nå er planen å flytte produksjonen til Spania – og det betyr at nye Mondeo blir forsinket. Mye forsinket.

S-Max med 4x4 – dette kan bli en genial familiebil

Oppleves som gammel

Slik det ser ut nå, er den ikke klar før andre halvår 2014, altså to år etter at den ble vist fram i produksjonsklar utgave. Det er for å si det mildt ganske spesielt for en bilmodell.

I praksis risikerer man at mange kunder opplever bilen som "gammel", allerede når den blir lansert. Og dette gir også konkurrentene veldig god tid til å forberede seg på den nye Mondeoen og planlegge mottrekk.

Nyhetens interesse

– Ja, dette er ikke bra for Ford. Samtidig viser det hvor alvorlig situasjonen er for bilprodusentene i Europa nå. Ford ville aldri gjort noe slikt hvis de ikke hadde et akutt behov for å kutte kostnader. Dette er rett og sett veldig uheldig for en ny bilmodell, sier Broom-redaktør Knut Skogstad som følger bilbransjen tett.

– Bil er på mange måter ferskvare og nyhetens interesse er viktig. Det aspektet risikerer Ford å miste her. Det hører også med til historien at den amerikanske utgaven for lengst er klar, sier Knut Skogstad.

LES OGSÅ: Dette kan bli Norges mest solgte bil

Gunstige priser?

Dagens Mondeo har i mange år vært en av Norges mest populære bilmodeller. Men det merkes at den begynner å trekke på årene. Så langt i år er den på 12. plass på modellstatistikken, med et minus på 16,6 prosent fra fjoråret.

Med ytterligere to år igjen av modellsyklusen, skal Ford virkelig få slite med å holde salget oppe. Gode kampanjer med gunstige priser blir helt nødvendig. Spørsmålet er også om Ford kan klare å gi bilen en form for oppgradering, for å holde den aktuell litt lenger.


LES OGSÅ: Bestselgerne blir flyttet til Spania


Mondeo blir som vanlig tilgjengelig både som fem dørs kombi, fire dørs sedan og stasjonsvogn.
Mondeo blir som vanlig tilgjengelig både som fem dørs kombi, fire dørs sedan og stasjonsvogn.


Blir lekker: Les mer og se bildene av nye Mondeo her: