Ford Mondeo 2013: Får skryt i de første testene

Nye Mondeo testet for første gang - i USA.

Nå er det klart: Nye Ford Mondeo kommer i fjerde kvartal i år   dermed over to år siden den første gang ble vist i produksjonsklar utgave.
Nå er det klart: Nye Ford Mondeo kommer i fjerde kvartal i år dermed over to år siden den første gang ble vist i produksjonsklar utgave.

En av de store bilnyhetene neste år blir Fords nye Mondeo. Med denne bilen har Ford ambisjoner om å flytte grensene i klassen - og designet har allerede rukket å få mye skryt.

Ford har helt tydelig lånt linjer fra premium-produsenter som Aston Martin. Samtidig lover de at bilen skal være klasseledende på kjøreegenskaper, ha det siste av motorteknologi - og kunne tilby utstyr som tidligere ikke var tilgjengelig i dette segmentet.

Søstermodellen er ute

Men en ting er naturligvis hva produsenten selv sier. Hvor bra den nye Mondeoen egentlig er, vet vi ikke før bilen er på veien og klar for testing.

Mondeo kommer som nevnt ikke før til neste år, men den amerikanske søstermodell Fusion er allerede ute på markedet. De to bilene er nesten identiske - dermed forteller Fusion også veldig mye om hva vi kan vente oss når Mondeo kommer.

LES OGSÅ: Ford Mondeo 2013: Dette kan bli Norges mest solgte bil

Kjøreegenskaper

Engelske Autocar er blant de første som har fått teste bilen i USA og de leverer en svært positiv rapport.

Ford har vært langt fremme på kjøreegenskaper i mange år og dette er derfor et punkt mange har forventninger til. Også Autocar. Og de lar seg imponere. Bilen får skryt for svært komfortabelt understell som samtidig er sporty, svingegenskapene trekkes også fram, med ros til presis styring.

Ute etter brukt Ford Mondeo? Sjekk vår bruktbilguide her

Billigfølelse?

Autocar har kjørt bilen med 2-liters bensinmotor med turbo, også motoren får tommelen opp.

Et av ankepunktene mot dagens Mondeo er litt mye billigfølelse i interiøret. Her mener Autocar at Ford har svart på kritikken på en helt riktig måte. Her har det blitt høyere kvalitsfølelse i alt fra materialer til design.

Mondeo
Mondeo

LES OGSÅ: Kuga eller Mondeo - er det dyrere å eie SUV?

Stilistisk trendsetter

Mulitmedia-systemet er Autocars testere imidlertid ikke like begeistret for. Det blir betegnet som i overkant avansert og litt tungvint å bruke, blant annet må man bla seg gjennom menyer for å justere setevarmen opp og ned.

Konklusjonen er svært positiv: "Bilen er en stilistisk trensetter, er godt utstyrt, drivstoffgjerrig og morsom å kjøre. Den viser at Ford er fast bestemt på å være en betydelig aktør i dette segmentet. Og uavhengig av hvilken side av Atlanterhavet du bor på, er dette en bil det er vanskelig å komme unna, skriver Autocar.

Smart tenkt: Her er en av bilene Mondeo må hamle opp med

Størrelsen er så å si lik med utgående modell, men linjene har
  blitt mer elegante.
Størrelsen er så å si lik med utgående modell, men linjene har blitt mer elegante.

Se flere bilder av nye Mondeo her:LES OGSÅ: Ford S-Max: Dette er den perfekte familiebilen