Nye Ford Mondeo og den amerikanske søstermodellen Fusion (på bildet) er uhyre viktige biler for Ford. Blir den Norges mest solgte? (Foto: Ford)
Nye Ford Mondeo og den amerikanske søstermodellen Fusion (på bildet) er uhyre viktige biler for Ford. Blir den Norges mest solgte? (Foto: Ford)

Ford Mondeo 2013: Dette kan bli Norges mest solgte bil

Nå er det ikke lenge til nyheten er her.

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I "Spør Benny"-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre.

Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Hei!

Jeg er Ford-fan og gleder meg stort til det kommer en ny Mondeo. Den ser jo griselekker ut på bildene og jeg regner med at Ford sørger for veldig gode kjøreegenskaper på denne også. Håper at interiøret blir litt mindre plastpreget enn det er i dag.

Hva tror du om den, tror du Mondeo kan bli Norges mest solgte bil når den kommer? Hadde vært herlig hvis merket mitt kunne kjørt fra både Volkswagen og Toyota!!!

Benny svarer:

Hei, hyggelig å høre fra en Ford-fan!

Nå er jo jeg biljournalist og ikke spåmann, så jeg skal vel være forsiktig med å være for bombastisk her. Men ut fra bilder og det jeg har lest om bilen, lover dette veldig bra for Ford.

Dagens Mondeo er også på mange måter en veldig bra bil, men det virker som Ford skal løfte lista flere hakk oppover denne gangen. Da tenker jeg både på designet og det vi har sett av interiøret så langt. Og ikke minst viktig: Det er veldig mye som tyder på at Mondeo endelig kommer med firehjulstrekk igjen. Dagens modell har mangler det, og det har nok Ford tapt mange salg på.

Å slå seg inn blant "de to store" på det norske nybilmarkedet, VW og Toyota, blir overhodet ikke enkelt. Men suksessen Ford nå har med nye Focus viser at de har bygget seg kraftig opp de siste årene. Produktene stemmer og det virker som det er stor entusiasme ute i forhandlernettet også. Det er svært viktig for å kunne lykkes.

Del med Facebook-vennene dine

Prisen blir naturligvis også viktig. Foreløpig vet vi ingen ting om hvordan Ford kommer til å prissette den nye Mondeoen, men jeg tipper de kommer til å se nøye på både Passat og Avensis – og sørge for at prisene blir gunstige i forhold til disse to modellene.

Det ligger jo også mye prestisje i å ha Norges mest solgte bil. Da frister det helt sikkert å strekke seg litt ekstra på de fleste områdene, også på pris.

En ting er i alle fall helt sikkert: Dette blir spennende!

Blir lekker: Les mer og se bildene av nye Mondeo her:

Stort arkiv

Alle spørsmål Benny svarer på, legger seg automatisk inn under de ulike bilmerkene her på broom.no.

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen – og lykke til!

Har du innspill eller erfaringer – skriv inn i kommentarfeltet under:

LES OGSÅ: Derfor er dette en av Norges mest solgte biler