Ford Kuga eller Mondeo: - Er det mye dyrere å eie en SUV?

Dette lurer mange på. Les hva Brooms bilekspert svarer.

Dagens Ford Kuga forlater oss snart   nå er det sluttsalg på modellen. (Foto: Broom.no)
Dagens Ford Kuga forlater oss snart nå er det sluttsalg på modellen. (Foto: Broom.no)

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I "Spør Benny"-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre.

Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Heisann Benny takk for en bra spalte som du har! Er som mange andre som skriver til deg på biljakt og nå lurer jeg på om du kan si noe om det er mye dyrere å eie en SUV enn en vanlig stasjonsvogn?

Vi ser på Ford Mondeo eller Kuga og har mest lyst på den siste, mest på grunn av utseendet. Synes den er råtøff i riktig farge og kanskje med litt ekstra felger. Plassen holder for oss, har snart voksne unger som ikke synes det er noe særlig gøy å være på tur med foreldrene alt for ofte. Bare litt i tvil om det vil koste oss mye mer å eie en Kuga enn en Mondeo og tenker også da litt på verditap på dem også etter noen år. Kan du si noe om dette.

Benny svarer:

Hallo.

Ford Mondeo (de forrige generasjonene) har alltid vært blant de bilene som har hatt et til dels stygt verditap – jeg tror nok dette vil bli noen bedre på nåværende modell.

Kuga er en liten SUV og er med det en biltype som er ganske ”hot” akkurat nå. Med riktig utstyr og fin farge tror jeg nok denne vil holde seg godt i pris. Noe bedre enn Mondeo er min spådom.

Det som er dyrere på en SUV kontra en stasjonsvogen er primært dekkene – når det blir behov for å skifte dem. Hovedservicene er også litt dyrere på biler med firehjulstrekk – da det går litt mer olje på girkasser og aksler etc. – uten at dette på noen måte vil ruinere deg.

Den største utgiften vil nok være drivstofforbruk – her bruker ofte en SUV litt mer enn en vanlig bil, men heller ikke dette vil være dramatisk. Om man fyller for 20 000,- eller 23.000,- i løpet av året er vel heller ikke akkurat det man går konkurs av – vi snakker 250,- mer pr. måned.

Mitt råd blir derfor: Kjøp drømmebilen!

Del med facebook-vennene dine


LES OGSÅ: Test av Ford Kuga her:

Stort arkiv

Alle spørsmål Benny svarer på, legger seg automatisk inn under de ulike bilmerkene her på broom.no.

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen – og lykke til!

Har du innspill eller erfaringer - skriv inn i kommetarfeltet under: