Ford GT40: Seks år - men splitter ny

Denne samleren har 15 (!) stykker. Nå er en av dem til salgs:

Ford GT40 stablet i flere høyder. Alle er ubrukte.  (Foto: Faksimile fra eBay)
Ford GT40 stablet i flere høyder. Alle er ubrukte. (Foto: Faksimile fra eBay)

Ford GT40 er Fords legendariske racerbil fra slutten av sekstitallet som gjorde rent bord i det myteomspunnede 24-timers løpet på den verdensberømte Le Mans-banen både i 1966 og 1969. Kun 107 biler ble produsert mellom 1964 og 1967.

Så kom Ford på ideen om å lage en moderne versjon av sin racinglegende. I 2003 var de første bilene klare og i løpet av tre år – fram til 2006 - ble det produsert 4038 eksemplarer av den nye versjonen. Vi snakker altså svært små serier av disse to eksklusive sportsbilene til Ford.

Del med Facebook-vennene dine

Ikke en, ikke to, ikke tre...

Ford-GT40-forfra
Ford-GT40-forfra
Ford-GT40-bakfra
Ford-GT40-bakfra

BMW M3 - det blir ikke tøffere...

Dette er biler som mange bilentusiaster er villige til å både selge bestemor og gi bort høyrearmen sin for å få tak i. Det er sjelden og eksklusiv vare, og når det innimellom dukker opp biler til salgs – så er det til priser som vanlige arbeidsfolk er sjanseløse på.

Men nå er det i alle fall muligheter for å være med på budrunde. En kar på det amerikanske aksjonsnettstedet eBay skal nemlig selge en GT40. Og det er ikke det eneste eksemplaret han har!

Se hele annonsen her:

Helt som nye

Ford-GT40-mange-bakfra (Foto: Faksimile fra eBay)
Ford-GT40-mange-bakfra (Foto: Faksimile fra eBay)

Det fremgår nemlig av annonsen at han har totalt 15 stikker! Bilene er av siste modellår, altså 2006. Ifølge selger finnes samtlige fargekombinasjoner som var mulig å få på disse bilene i samlingen.

Bilen som er til salgs har gått cirka 38 miles (tilsvarer ca. 50 kilometer). Mer enn halvparten av dette er testrunden som som alle bilene ble kjørt som sluttkontroll før de ble sendt til forhandlere og kunder. Resten er det som amerikanerne kaller for "shipping miles" altså av / på båter og transportbiler etc. før de nådde forhandler og kunde.

Det er neppe noen overdrivelse å si at den dermed er som ny. Mange av bilene i samlingen har fortsatt plastikktrekkene fra fabrikken på setene. Dette er med andre ord en helt unik sjanse til å skaffe seg en splitter ny, seks år gammel billegende.

Les også: Er dette filmhistoriens mest utholdende stuntbil?


Ekte sportsbil

Beskyttelsesplastikken og papirene fra fabrikken er fortsatt intakte i de seks år gamle bilene.   (Foto: Faksimile fra eBay)
Beskyttelsesplastikken og papirene fra fabrikken er fortsatt intakte i de seks år gamle bilene. (Foto: Faksimile fra eBay)

Chevrolet Corvette: Drømmebilen er blitt oppnåelig

Motoren er en kompressormatet V8-er på 5,4-liter og gir 550 hk/ 678 Nm. Girkassen er 6-trinns manuell.

Bilen gjør 0-100 km/t på 3,5 sekunder. mens den fra stillestående til 160 km/t bruker 7,4 sekunder. Toppfarten er 330 km/t.

Midtmontert V8 med kompressor sikrer anstendig framdrift i GT40-en (Foto: Faksimile fra eBay)
Midtmontert V8 med kompressor sikrer anstendig framdrift i GT40-en (Foto: Faksimile fra eBay)

Originalen fra 60-årene veide bare 990 kg. mens de nye veier bortimot 1600 kg. Visste du forresten at tallet i GT40 står for bilens høyde målt i tommer? Det stemte imidlertid ikke helt. Den var nemlig 102 cm høy og det tilsvarer 40,5 tommer. Den nye som kom i 2003 er enda høyere – den måler nemlig 44,3 tommer.

Hvorfor?

Det er veldig morsomt når noe så uvanlig og spesielt dukker opp.

Men vi kan allikevel ikke helt la være å undre på hvorfor en privatperson kjøper hele 15 eksemplarer – for så å ikke kjøre med dem?

Vi du se flere spreke Forder? Klikk her: