Sju seter og god plass trenger ikke stikke av med hele familiebudsjettet. De varebil baserte bilene i klassen kommer ofte prisgunstig ut, det gjelder også denne nykommeren fra Ford.
Sju seter og god plass trenger ikke stikke av med hele familiebudsjettet. De varebil baserte bilene i klassen kommer ofte prisgunstig ut, det gjelder også denne nykommeren fra Ford.

Ford Grand Tourneo Connect: Stor plass trenger ikke koste mye

Prisene er klare på Fords nye storfamiliebil.

Ford har akkurat vist de første bildene av andre generasjon S-Max.

Oppfølgeren til dagens S-Max kommer til neste år – men først er det klart for premiere på en bil som kan by på enda mer plass.


Personbil-egenskaper

Ford har nemlig akkurat startet forhåndssalget på sin Tourneo Connect og Grand Tourneo Connect. Dette er i praksis kort og lang versjon av samme bil.

Tourneo Connect leveres med fem seter, mens man i Grand-utgaven kan velge mellom fem eller sju. Linjene sladrer om at opphavet til begge er en varebil – men Ford lover at de har tilført store doser med personbil-egenskaper.


Tourneo Connect er femseter med skyvedører bak og et høyt bagasjerom
  som gir mulighet til å få med seg virkelig mye.
Tourneo Connect er femseter med skyvedører bak og et høyt bagasjerom som gir mulighet til å få med seg virkelig mye.

LES OGSÅ: Disse familiene er mest fornøyd med bilen sin

Beskjedent pristillegg

Dessuten er målsettingen at de begge skal være "best i klassen på plass og fleksibilitet".

Prisene er nå klare. Rimeligste Tourneo Connect Trend, 1,0-liters Ecoboost med 100 hestekrefter starter på 266.400 kroner.

Grand Tourneo Connect får du fra 300.400 kroner. Da snakker vi Trend-utgave og med 95-hesters diesel. Tillegget for to ekstra seter bakerst, er på beskjedne 5000 kroner.

LES OGSÅ: Audi skal fri til småbarnsfamiliene

Spiser bagasjeplassen

Med det har Ford en av de rimeligste sjuseterne på markedet og konkurrerer direkte mot biler som Nissan Evalia og Qashqai – og nykommeren Kia Carens.

Evalia har også varebilrøtter og er slik sett kanskje den mest naturlige konkurrenten. Fordelene disse bilene gir kontra biler som er utviklet fra bunnen som personbiler, er at de er mer høybygde og byr på mer plass både i høyden og ofte i lengden.

De som trenger å bruke seks eller sju seter, får veldig ofte en stor utfordring med at de ekstra setene i praksis spiser opp det meste av bagasjeplassen.

Tre meter lange gjenstander

Grand Tourneo Connect har bakseter som kan felles ned til et flatt bagasjeromsgulv, kombinert med brede, doble skyvedører. Passasjersetet foran kan også felles ned, det gjør det mulig å frakte inntil tre meter lange gjenstander inne i bilen.

Ford tilbyr også mye oppbevaringsplass inne i bilen, inklusive hylle i full bredde under taket foran og oppbevaringsrom som på fly over baksetene og bagasjerommet. Det er også et skjult oppbevaringsrom over instrumentpanelet med 12 volts kontakt for mobiltelefon eller musikkspillere, opplyser Ford i en pressemelding.

Her er det ikke bare stort bagasjerom som gjelder. For småbarnsfamiliene
  er det også viktig med mange smårom rundt i bilen. Disse er helt klart
  fly-inspirert.
Her er det ikke bare stort bagasjerom som gjelder. For småbarnsfamiliene er det også viktig med mange smårom rundt i bilen. Disse er helt klart fly-inspirert.LES OGSÅ: Denne BMW-en er for de virkelig aktive

Imponerende utvalg

Femseters Tourneo Connect skal være klassens beste med hensyn til beinplass og takhøyde foran, og bein- og kneplass bak. De 60/40-delte baksetene kan felles helt flatt ned, vippes opp eller fjernes for å gi 2.410 liter bagasjeplass bak forsetene.

Bagasjeplass på sjuseters Tourneo Grand Connect er inntil 2.620 liter.

Dermed begynner Ford å få et imponerende utvalg fleksible familiebiler. Fra før har de lille B-Max, C-Max/Grand S-Max og S-Max og Galaxy. Dessuten den store åtteseteren Tourneo Custom.

Plass til alle åtte ungene – les test av Tourneo Custom her

Ingen tvil om at dette opprinnelig er en varebil. Tourneo Grand
  Connect er størst av de to nye flerbruksbilene fra Ford.
Ingen tvil om at dette opprinnelig er en varebil. Tourneo Grand Connect er størst av de to nye flerbruksbilene fra Ford.


Perfekt familiebil? Les testen av Ford S-Max her: