Andre generasjon Ford Galaxy er nå nede i under 200.000 kroner på bruktmarkedet   det er mye familiebil for pengene!
Andre generasjon Ford Galaxy er nå nede i under 200.000 kroner på bruktmarkedet det er mye familiebil for pengene!

Ford Galaxy: Utrolig mye familiebil for 200.000 kroner

Han er snart pappa til fire - nå trengs det ny bil!

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I "Spør Benny"-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre.

Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Hei et lite rop om hjelp her fra en som trenger større bil, fort! Vi venter barn nummer fire nå og vokser oss med det ut av stasjonsvogna som er en god, gammel Volvo 940. Har sett på Ford Galaxy, både ny og gammel utgave, det vil si at vi så egentlig på den gamle, men har nå veldig lyst til å strekke oss litt lenger med budsjettet enn det planen egentlig var, slik at vi kan kjøpe den nye i stedet.

Kan bruke 200.000 kroner, noe mer er utelukket. Er Galaxy et godt kjøp til den prisen og ville du valgt ny eller gammel utgave hvis du skulle kjøpt den? Det er noen måneder igjen til terminen, men vil naturligvis ha dette i orden i god tid så det hadde vært fint med et ganske raskt svar fra deg! Hilsen Even, snart pappa til 4!

Benny svarer:

Hei Even. Gratulerer med nummer fire på vei, da vokser du akkurat ut av "vanlig" bil, ja og det gjelder å finne noe som har mer plass.

For å starte med utgavene: Jeg vil veldig sterkt råde deg til å velge den "nye" Galaxyen, det vil si modellen som kom på markedet i 2006. Det er nesten litt rart at Ford ikke byttet navn på bilen den gangen, for forgjengeren var en bil som slet med store kvalitetsproblemet.

Det ble nok litt bedre etter hvert, men likevel: Første Galaxy og søstermodellene VW Sharan og Seat Alhambra havnet ikke uten grunn på vår liste over "bruktbilene fra helvete". Det er mange som har svidd av både barnetrygd og sparepenger på en av dem.

Den nye Galaxyen har ganske riktig falt under 200.000 kroner på bruktmarkedet. Det betyr fort mye kilometer, ofte også 1,8-liters dieselen som fort kan oppleves som litt snau til den store bilen, men likevel: Da får du faktisk utrolig mye stor familiebil for pengene.

LES OGSÅ: Excursion – mer storbil for pengene finner du nesten ikke

Får litt juling

Galaxy skiller seg også fra de fleste sjuseter-konkurrentene med at de to helt bakerst sitter bra og har tilstrekkelig med plass. Dessuten er det litt bagasjerom igjen helt bakerst. Fleksibiliteten er veldig god med seter som kan skyves i lengderetningen, dermed får du også utnyttet plassen veldig bra.

Med fire barn, trenger du da bare å bruke den ene av de bakerste to setene.

Det gir også mer bagasjeplass enn om alle skulle vært i bruk, men det er nok ikke tilfeldig at mange storfamilier også har skiboks på taket hele året.

Det var litt rusk med Galaxy og søstermodellen S-Max helt i starten, men ellers har kvaliteten vært jevnt god. Likevel bør du sjekke nøye før du kjøper, særlig med høy kilometerstand. Servicehistorikk er viktig, det er også bra med en fersk EU-kontroll. Sjekk også at interiøret er noenlunde pent behandlet. Dette er jo biler som gjerne får litt juling i det daglige. Viktig at er helt og i orden.

Da ønsker jeg det lykke til, både med familieforøkelse og bilvalg!

Ekte hverdagshelt – les testen vår av Ford Galaxy her:

Stort arkiv

Alle spørsmål Benny svarer på, legger seg automatisk inn under de ulike bilmerkene her på broom.no.

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen – og lykke til!

LES OGSÅ: Begge er vinterdekk – bare det ene er forbudt

Har du innspill eller erfaringer – skriv inn i kommentarfeltet under: