Andre halvår i år kommer nye Ford Focus på markedet   og i helga ble den observert i Bodø. Trolig på vei hjem igjen etter hard vintertesting.
Andre halvår i år kommer nye Ford Focus på markedet og i helga ble den observert i Bodø. Trolig på vei hjem igjen etter hard vintertesting.

Ford Focus: Se hva som dukket opp midt i Bodø sentrum

Lokalavisjournalisten var kjapt framme med kameraet.

Da Avisa Nordland (AN)-journalist Mads Rene Trellevik var på jobb i Bodø, la han plutselig merke til en bil som sto parkert midt i sentrum. Den skilte seg ut ved å være dekket av en folie som brukes for å kamuflere nye modeller som er ute på testing.

I Norge har vi jo et klima som enkelte steder egner seg godt for å sjekke hvordan nye biler reagerer på kulde, snø og glatt veibane.

I det siste har vi blitt tipset om slikt flere ganger – og nå skjedde det altså igjen. Det som må være kommende Ford Focus stasjonsvogn ble observert sist helg.

Men spørsmålet er hvorfor den er dekket med kamuflasje, den er nemlig vist offentlig allerede.

Del med Facebook-vennene dine

Focus-Bakfra
Focus-Bakfra

LES OGSÅ: Disse bilene taper seg minst

– Drittvær

AN-journalist Trellevik er selv bilinteressert og skriver bilstoff til avisas bilsider. Derfor reagerte han da han så den kamuflerte bilen parkert midt i sentrum.

– Jeg vet jo at det testes en del biler her litt nord i landet. For øvrig er det jo interessant at et skikkelig drittvær gjorde sitt inntog i Nordland/Salten i søndag ettermiddag. Så de fikk sannsynligvis testet kjøreegenskapene skikkelig under vanskelige forhold over Saltfjellet, hvis de skulle sørover fra Bodø, humrer Trellevik.

Her er bilen ut maskering.
Her er bilen ut maskering.

Unødvendig kamuflasje

Om du sammenligner bildet øverst i saken med det som ligger her, vil du nok skjønne at dette mest sannsynlig dreier seg om samme bil. Altså nye Ford Focus, som ble vist for hele verden under forrige ukes bilutstilling i Genève.

Så spørsmålet blir dermed hvorfor kamuflasjen fortsatt er på.

– Mest sannsynlig er det nok bare noe som henger igjen fra en testperiode som nå er avsluttet, tror Brooms bilekspert, Benny Christensen.

– Ikke en helt spesiell modell med andre ord?

– Nei, det tviler jeg på. Det mest spesielle i Focus-verden er RS-modellen. Men da ville vi nok sett enten ekstra buler eller luftinntak på panseret, mener Benny.

Rett i teten: Les testen vår av Focus her:

Litt utdatert

Broom-Benny forteller at nye, faceliftede Focus blir å finne hos forhandlerne fra og med andre halvår.

Focus har i en årrekke vært en bestselger på det norske markedet – og er kjent for blant annet gode kjøreegenskaper.

Men den siste versjonen har etter hvert blitt litt utdatert. Og ikke minst har det kommet til nye konkurrenter – som for eksempel VW Golf, Mazda 3 og Kia C'eed.

Derfor trengte Focus faceliften den nå har fått.

LES OGSÅ: Sjelden luksusbil kan være en tapsbombe

Det nye interiøret i Ford Focus er mer oversiktlig enn dagens - med færre knapper og et helt nytt infotainmentsystem.
Det nye interiøret i Ford Focus er mer oversiktlig enn dagens - med færre knapper og et helt nytt infotainmentsystem.

Ny teknologi

I tillegg til justeringer på utseende, både innvendig og utvendig, kommer det nye motoralternativer og en hel del ny teknologi.

Ny Ford Focus blir for eksempel den første Ford-modellen som tilbyr en ny handsfree parkeringsteknologi som hjelper sjåføren å rygge inn på plasser ved siden av andre biler, som for eksempel i parkeringshus.

Cross Traffic Alert er en annen ny teknologi som vil komme. Den varsler sjåfører som rygger ut av en parkeringsplass om kjøretøy som snart vil krysse veibanen bak dem.

Dertil kommer Park-Out Assist, som hjelper til ved kjøring ut av en parkeringsluke.

LES OGSÅ: Denne Audien har tapt seg 1,35 millioner – på tre år