2011, Ford Focus stv. Illustrasjonsbilde
2011, Ford Focus stv. Illustrasjonsbilde

Ford Focus: Dette er stasjonsvogn-vinneren i september

Mer enn 7 av 10 er fremdeles diesel – men det ryktes om endringer.

Bilsalget går så det griner. I september 2011 ble det registrert 11 737 nye personbiler, dette er 5,4 % (+ 600 biler) flere enn i september i fjor. I forhold til gjennomsnittet for september de 10 siste årene, er årets tall hele 34,7 % høyere.

Gjennomsnittlig CO2-utslipp for alle førstegangsregistrerte nye personbiler i september var 132 g/km. Dette er 4,3 % lavere enn i september 2010.

Dieselandelen er fortsatt høy. Av samtlige nye personbiler registrert i september hadde 74,6 % dieselmotor. I september 2010 var dieselandelen 74,3 %.

Hittil i år er dieselandelen 74,9 %, mens den i samme periode i 2010 var 73,9 %. Bare mindre endringer med andre ord.

Dieselavgiften: Hva skjer med bruktbilprisene nå?

Avgiftsendring

Det blir imidlertid spennende å se hvordan det går med diesel-andelen nå som regjeringen ønsker å øke dieselavgiften.

Det går allerede ryker om at kundene er mer tilbakeholdne med dieselbiler som ikke kan leveres før etter nyttår. Rett og slett for at man ikke vet prisen hva prisen blir.

- Jeg vil jo tro at folk i utgangspunktet er enda mer motivert for å kjøpe dieselbiler nå, før prisen eventuelt går opp. Men hvis det er lang leveringstid, og en er usikker på prisen, så kan det naturligvis føre til lavere salgstall, sier redaksonssjef Vegard Møller Johnsen.

Del med Facebook-vennene dine

Merkene

Når det gjelder merke-kappløpet skal det skje helt spesielle ting for at VW ikke blir Norges mest solgte bil også i 2011.

De øker nemlig fra i fjor til rett over 15 000 biler hittil i år. Erkerival Toyota har en tilbakegang, og så langt ligger de på 11 737 biler ved utgangen av september.

5.500 norske familier kommer til å velge denne bilen i år:

På de neste plassene finner vi Ford, Volvo og Mitsubishi, men det er bak disse igjen at slaget står. Vil Skoda klare å gå forbi Audi? Sistnevnte leder så langt med 51 biler. Hårfint foran disse igjen ligger Peugeot – vil de klare å holde unna?

Tabell-Sept-11 (Foto: Faksimile OFV)
Tabell-Sept-11 (Foto: Faksimile OFV)

Modellene:

Også i september er VW Golf den bilen flest nordmenn velger. Hele 608 nye Golf-er fikk denne måneden plass i norske garasjer. Nye Ford Focus ser ut til å bli en suksess, og er nest mest solgte bil, med 440 eksemplarer, tett fulgt av Nissan Quasqai med 430.

En annen norsk suksess – nemlig Mitsubishi ASX – holder også koken og er tredje mest solgte modell så langt i år. Norske forhandlere leverte 342 eksemplarer av arten forrige måned.

Den må imidlertid se seg slått av VW Passat – som bidrar til dobbelt VW i tet – 3436 mot 3264 biler.

Test: Mitsubishi ASX – den nye SUV-bestselgeren

VW har hele fire modeller inne på topp 20-lista. Golf, Passat, Polo og Tiguan. Det har også Volvo med V70, V50 og V60, som salget endelig har løsnet litt for, mye takket være DRIVe-modellen, og ikke minst XC60. Altså fire stasjonsvogn-modeller.

Vi må ned på 16. plass før vi finner en Opel-modell, nemlig Astra som fant 111 nye eiere i september.

Tabell02-Sept-11 (Foto: Faksimile fra OFV)
Tabell02-Sept-11 (Foto: Faksimile fra OFV)

Les også: Dette er bilene med mest motorproblemer