Faksimile fra YouTube
Faksimile fra YouTube

Ford Escort: De skifter motor på 42 sekunder!

Er det virkelig mulig? Se video:

Alle som har forsøkt, vet at det å bytte motor tar litt tid.

Det er mange ting som skal løsnes, demonteres og kobles på igjen – slik som gassoverføringer, vannslanger, clutchoverføring og diverse elektriske kabler, drivaksler og motorfester, eksosanlegg osv...

Tar tid

Som gammel bilmekaniker blir jeg sittende og fundere over hva som er min rekord på motorbytte.

Da jeg jobbet på Bertel O Steen, var clutchskifte på Peugeot 505 en vanlig jobb – da måtte motoren ut. Hvis jeg begynte med den på morgenen, var jeg som regel ferdig til lunsjpausen – dvs 3,5 timer. Men da gjaldt det å stå på, alt måtte gå greit og det gjaldt å ikke knekke en ”håpløs” bolt i eksosmanifolen el. lignende.

LES OGSÅ: - Hvorfor tar samme verksted forskjellig pris?

På Porsche 911 tok det lengre tid – da brukte jeg ofte 6 -7 timer, altså nesten en dag, mens jeg på Volvo 140 og Amazon brukte fire-fem timer, men da hjemme i garasjen – uten løftebukk etc. Det inkluderte da også minst et par kopper kaffe til meg selv, samt påfylling av væsker og varmkjøring av bilen.

42 sekunder!

Jeg må uansett se meg grundig slått av disse gutta fra Royal Marines.

Etter å ha trent på dette stuntet i to uker, så kjører de av gårde med ny motor etter bare 42 sekunder. Hver mann på sin plass og med sine godt innøvde oppgaver gjør at det går imponerende fort!

Les også: Skifte bremser: Spar tusenlapper – gjør jobben selv

Se selv - klikk på videovinduet under for å se klippet:

http://www.youtube.com/watch?v=te48ucoEvFI&sns=fb

Uten verktøy?

Men – gutta er jo like rene og pene etter jobben som før de begynte og i videoklippet sees ikke så mye som verken en skrutrekker eller fastnøkkel. Jeg tror heller ikke bilen har radiator og de fyller i alle fall ikke på kjøleveske...

Hva skal vi si om dette da? Er det ”juks” – eller er det rekord? Og hva skal man si om mannfolk som aldri har skiftet en bilmotor – er de egentlig menn?

Skriv inn din mening i kommentarfeltet under:

Les også: God gammel motor trenger mer krefter