Smale frontlykter og en diger, gapende grill kjennetegner fronten.
Smale frontlykter og en diger, gapende grill kjennetegner fronten.

Ford EcoSport: Ny billig-SUV på vei

Kuga får en lillebror – med spennende ting under panseret.

Europa-delen av Ford har ramlet litt i bakleksa både på SUV og firehjulstrekkere de siste årene. Kuga er per i dag den eneste personbil-Forden i dette segmentet.

Det taper Ford naturlig nok salg på – og det har de også tenkt å gjøre noe med.

Verdensbil

Markedet for små SUV-er, eller kanskje mer korrekt: crossovere, er i sterk økning. Dermed er det slett ikke tilfeldig at Ford nå viser konseptbilen EcoSport for første gang.

Den debuterer på bilutstillingen i New Delhi, India i disse dager. Det sier mye om hva Ford selv anser som viktige markeder for denne bilen.

Del med Facebook-vennene dine

Men EcoSport inngår i Fords nye "One Ford"-strategi. I praksis at de samme bilmodellene skal kunne selges i stort sett hele verden. Det betyr også at EcoSport skal ut på de fleste markedene.

Ford-EcoSport_side
Ford-EcoSport_side

LES OGSÅ: Denne Forden er en perfekt familiebil

Stramme linjer

Bilen er basert på Fiesta, det betyr svært kompakte utvendige mål. Designet er imidlertid helt nytt og er samtidig en forsmak på hva vi kan vente oss fra Ford på designsiden i årene som kommer.

Bilen er stram i linjene og særlig fronten er karakteristisk med en stor, gapende grill. EcoSport er også ganske høyreist: Det er positivt for både plass og plassutnyttelse.

LES OGSÅ: Dette er verdens sikreste pickup

Tre sylindre

Under panseret finner vi en motor som tidligere nok fort ville blitt avfeid som altfor liten til en bil av denne typen. EcoSport er nemlig en av de første modellene som blir utstyrt med Fords nyutviklede EcoBoost-motor på 1 liter. Denne har bare tre sylindre, men effekt-uttaket er det ikke noe å si på. I EcoSport skal den etter planen yte rundt 120 hestekrefter.

Foreløpig vet vi ikke noe konkret om verken lansering, men konseptbilen skal være svært lik produksjonsklar modell. Det betyr i praksis at det ikke bør være veldig lenge til bilen er klar.

Del med Facebook-vennene dine

Særlig bakfra blir det tydelig at dette er en høy og ganske smal bil. Reservehjul på bakluka er sannsynligvis mest en gimmick.
Særlig bakfra blir det tydelig at dette er en høy og ganske smal bil. Reservehjul på bakluka er sannsynligvis mest en gimmick.

LES OGSÅ: Dette er en utrolig bra bil – men ...