Ford C-Max: Den nye familievinneren?

GI DIN STEMME: Dagens kandidat er den nye flerbrukeren fra Ford.

C Max_Grand C Max
C Max_Grand C Max

2010 nærmer seg slutten - og nå er det tid for å se litt tilbake på hva dette året har gitt oss av nye biler.

Derfor inviterer vi alle lesere på broom.no til å bli med og kåre den bilen vi i fellesskap synes fortjener tittelen Årets bil 2010.

Vi har plukket ut de mest aktuelle kandiatene og presenterer dem hver dag framover.

Nå har du sjansen til å stemme på din favoritt - og samtidig få med deg en liten oppsummering av bilåret 2010.

Dagens kandidat: Ford C-Max / Grand C-Max

Første generasjon Ford C-Max ble aldri noen stor suksess og måtte i tillegg leve flere år i skyggen av storebror S-Max. Det var hverken spesielt hyggelig eller spesielt lett og Fords lille flerbruker ble dermed forvist til en plass langt nede på salgsstatistikkene.

"Alle" kjøpte S-Max - eller de gikk til et annet merke hvis de skulle ha bil et hakk under denne.

Men det har Ford tenkt å gjøre noe med. I år kom nemlig C-Max i helt ny utgave og det er ingen tvil om at Ford har gjort jobben bedre denne gangen.

Her kan du lese mer om S-Max etter faceliften:

Smarte dører

Ikke minst har de tatt konsekvensen av at veldig mange kjøpere også i denne klassen ønsker muligheten for sju seter. Svaret på det heter Grand C-Max - samtidig som du også kan få bilen som femseter, da heter den "bare" C-Max. Grand-utgaven har fått 14 cm ekstra, akkurat nok til å få plass til en ekstra seterad helt bakerst.

I Grand-utgave får du også en annen veldig smart løsning: Nemlig skyvedører bak. Har du noen gang forsøkt å putte småunger og handleposer inn i en bil på en trang parkeringsplass? Da vet du hvor genialt dette er. Dørene åpner også bredt, det gir god adkomst til de to bakerste setene.

Disse duger bare for barn (eller veldig små voksne) og må regnes som nødseter. Men de er der - og er gull verdt de gangene du trenger dem.

Sporty interiør

Ford har lagt stor vekt på kjøreegenskaper lenge og skuffer ikke på C-Max heller. De har puttet inn litt morofaktor og laget en kjøreglad bil som gjør at du faktisk kan ha det gøy, selv om du kjører flerbruksbil. Det er det ikke så mange av konkurrentene som kan matche.

Ford har også gjort en skikkelig jobb med støydempingen. Her kunne C-Max godt ha vært en bil i klassen over. På interiørdesign er C-Max blant de mest sporty og ungdommelige i denne klassen. I forhold til en bil som VW Touran ser det nesten oppsiktsvekkende løssluppent ut.

LES OGSÅ: Her er aller første Ford C-Max i Norge

Nå kan du gi din stemme til bilen du fortjener å bli Årets bil 2010. Under finner du finalistene:

Har Facebook-vennene dine stemt? Tips dem her:

LES OGSÅ: Her er en av de særeste nybilene du kan kjøpe