Ford B-Max: Slik blir bilen tenårings-sikker

Nytt system gjør at den håpefulle må oppføre seg pent – ellers...

Ford lanserer et nytt system hvor foreldrene kan sette begrensinger på bla. bilens hastighet og stereoens lydstyrke.  (Foto: Ford)
Ford lanserer et nytt system hvor foreldrene kan sette begrensinger på bla. bilens hastighet og stereoens lydstyrke. (Foto: Ford)

Vi vet at bilførere under 25 år er svært ulykkes-utsatte. Faktisk er risikoen tre ganger så høy her som for eldre bilførere.

Dette tar Ford nå konsekvensen av og lanserer en nyhet som begrenser utfoldelsesmulighetene i familiebilene sine.

Nye Ford B-Max vises akkurat nå på bilutstillingen i Genève. Når den kommer på markedet, vil man som tilleggsutstyr kunne få et system som gjør at unge og uerfarne sjåfører kan kjøre sikrere, mer økonomisk – og ikke glemme å ta på sikkerhetsbeltet. For å nevne noe.

Del med Facebook-vennene dine

MyKey system

MyKey heter det nye systemet som kan innstilles til å styre både maksimal hastighet og stereoanleggets volum, og også gi en påminnelse om sikkerhetsbeltet. Man får faktisk ikke skrudd på stereoanlegget før alle om bord i bilen har festet sikkerhetsbeltet.

B-Max er Fords nye, lille flerbruksbil. Og den kommer med smart utstyr innabords. (Foto: Newspress)
B-Max er Fords nye, lille flerbruksbil. Og den kommer med smart utstyr innabords. (Foto: Newspress)

Selve systemet aktiviseres ved å programmere en egen ungdomsnøkkel som familiens håpefulle bruker når vedkommende låner bilen. Mens mor og far har sin egen nøkkel med "alle rettigheter".

Les også: Vår test av Ford Fiesta Sport:

Kan bygges ut

Systemet kan også bygges ut slik at det ikke blir mulig å slå av ESP-systemet (antiskrens), det kan varsle ekstra tidlig ved lavt drivstoffvolum, hindre føreren i å slå av eventuell filskift-varsler og Active City Stop-systemet om bilen er utstyrt med dette – samt automatisk oppkobling mot en alarmsentral ved en ulykke.

Suksess i USA

Etter hva vi forstår vil systemet kunne leveres som ekstrautstyr på rimeligere modeller, mens på de litt dyrere Fordene vil det etter hvert bli standardutstyr.

Systemet er allerede i bruk – med stor suksess – på en del av Fords amerikanske modeller.

Ford viser akkurat nå sin nye B-Max på bilutstillingen i Geneve. Under skallet finner vi utstyr som vil falle i smak hos tenåringsforeldre.
Ford viser akkurat nå sin nye B-Max på bilutstillingen i Geneve. Under skallet finner vi utstyr som vil falle i smak hos tenåringsforeldre.

Les mer om Ford B-Max her: