Ford B-Max: Nei – det er ikke noe som mangler

Ford kommer med superfleksibel liten familiebil.

Et stort tomrom er det hvor B stolpen skulle vært. Veldig bra for adkomsten til baksetene.
Et stort tomrom er det hvor B stolpen skulle vært. Veldig bra for adkomsten til baksetene.

Ford har for alvor bevist at de har draget på flerbruksbiler med Galaxy, S-Max og senest nye C-Max/Grand C-Max.

Nå er det også klart for en ny minstemann i klassen. På bilutstillingen i Genève viser de nemlig nye B-Max, som er basert på småbilen Fiesta.

Og her kommer Ford med en løsning som virkelig vekker oppsikt. De har nemlig kuttet ut hele den tradisjonelle stolpen mellom for- og bakdør, også kjent som B-stolpen. Resultatet er en døråpning på over 1,5 meter – noe som sikrer ekstremt god tilgang til baksetet, smart for eksempel når du skal feste et barn i barnestol. Bakdørene er skyvedører.

Sitter høyere

Det ser umiddelbart ut som en typisk konsept-gimmick, men Ford forsikrer at det ikke er det. Bilen er produksjonsklar og vil komme i salg med denne løsningen.

Ford lover også et fleksibelt og smart setesystem. Du kan også felle ned passasjersetet foran, dermed er det mulig å ha med gjenstander med opptil 2,35 meters lengde inne i bilen.

For å utnytte plassen mest mulig, er bilen blitt atskillig høyere enn Fiesta. Forsetene er for eksempel plassert 11 centimeter opp i forhold til i Fiesta, det gir høyreist sittestilling og er også positivt for plassutnyttelsen.

LES OGSÅ: Dette er gode nyheter for de som vurderer Ford

Ford-B-MAX_forfra
Ford-B-MAX_forfra

Eksklusive løsninger

Ford lover også interiørløsninger som skal være mer eksklusive enn vi er vant til i denne klassen, blant annet er flere elementer hentet over fra C-Max.

Konseptbilen er utstyrt med en 3-sylindret 1.0-liters EcoBoost bensinmotor med Auto-Start-Stopp-system som betyr ultralavt CO2-utslipp, og representerer den neste trinnet i den globale Ford EcoBoost-motorfamilien.

LES OGSÅ: Blir dette Norges mest solgte SUV?

Klasse som vokser

Foreløpig er det ikke kjent når den kommer i salg, men det er neppe lenge til ettersom Ford presiserer at bilen er produksjonsklar.

Blant konkurrentene er splitter nye Toyota Verso-S, Opels relativt nye Meriva og Hyundai iX20 – for å nevne noen.

Dette er en tøff bilklasse, men også en klasse som er ventet å stjele salg fra andre i årene som kommer, særlig fordi det er biler som appellerer bredt, både til single eller par uten barn, som nummer to-bil for familier – eller som bil med plass til barnebarn for de godt voksne.

Full oversikt på Geneve-nyhetene - klikk her:

Ford-B-MAX_Concept_bakfra
Ford-B-MAX_Concept_bakfra