For skummel til å selges

... men nå kan den bli din! Dette er en av tidenes villeste superbiler.

TVR Speed 12 (Foto: robad0b, lisensiert under Creative Commons 2,0 lisens)
TVR Speed 12 (Foto: robad0b, lisensiert under Creative Commons 2,0 lisens)

Blant alle syke biler som er bygget, er dette en av de aller sykeste. Engelske TVR planla å serieprodusere en gateversjon av racerbilen Speed 12 på slutten av 90-tallet. De hadde allerede tatt imot en rekke bestillinger,og bygget flere prototyper, da daværende eier Peter Wheeler insisterte på å låne med seg bilen hjem.

Resultatet av kjøreturen var at TVR skrinla produksjonsplanene. Gateversjonen hadde over 800 hestekrefter, noe som var 125 mer enn racingversjonen. Og bilen var rett og slett altfor kraftig og på ingen måte egnet for vanlig vei.

Racerbil-karosseri

Det er i grunn forståelig med tanke på at den har over dobbelt så mange hester per tonn som Bugatti Veyron!

Klikk her for å bli med på kjøretur i Bugatti Veyron.

Likevel dukket det opp en gateversjon i 2003 under navnet TVR Cerbera 12. Den hadde fått karosseriet til racerbilene og ble bygget opp av en tidligere prototype. Én heldig entusiast fikk til slutt lov til å kjøpe bilen, og det er denne som nå er til salgs.

Kom på nyhetene

Legends i England selger det unike eksemplaret til høystbydende, og slår du til, kan vi garantere deg mye oppmerksomhet på veien til en prematur død. Selv i spillet Gran Turismo er dette en svært vanskelig bil å kjøre.

Kanskje er det derfor den bare har vært på luftetur en håndfull ganger. Den kom på nyhetene da den under én kjøretur i London på vei til Gran Turismo 4-lanseringen, den har blitt testet av magasinet EVO som kalte den "skrekkinngytende rask", og Tiff Needell fra Fifth Gear har kjørt den på Goodwood festival of Speed.

Kjøre litt heftig selv? Prøv Broom-spillet - klikk her:

TVR Speed 12 (Foto: Alan, lisensiert under Creative Commons 2,0-lisens)
TVR Speed 12 (Foto: Alan, lisensiert under Creative Commons 2,0-lisens)