Slik kan en garasje også se ut.Men dette er såvisst ikke bare noe utstillingslokale   nei her blir det også mekket på både biler og båter.  (Foto: Espen Wilhelmsen / Eie Eiendomsmegling)
Slik kan en garasje også se ut.Men dette er såvisst ikke bare noe utstillingslokale nei her blir det også mekket på både biler og båter. (Foto: Espen Wilhelmsen / Eie Eiendomsmegling)

For 13,2 millioner får du også et lekkert hus med på kjøpet

Erik har brukt nærmere to millioner - bare på garasjen!

Det er ikke bare beliggenhet, størrelse, stort kjøkken og lekre bad som teller når man skal kjøpe nytt hus.

Nei, for noen av oss har det også litt å si hvordan garasjen ser ut. Og for de med mer enn normal sans for garasjer, har vi funnet en virkelig godbit.

Utenom det vanlige

På Holmen i Oslo selger nemlig Erik Grohshennig huset sitt – inkludert en garasje som virkelig er noe utenom det vanlige.

Den har god plass til fem biler og de har på ingen måte noen grunn til å klage over standarden. Her er det lekkert!

Bygget over en bekk

– Ja, dette er hobbyen min og jeg tilbringer mye tid i garasjen. Da er det jo greit å ha det fint og ordentlig rundt seg, sier Erik som har rundt 90 kvadratmeter til disposisjon for seg selv og bilene.

– Selve garasjen er bygget over en bekk, så det første vi måtte gjøre var å legge den i rør. Den er bygget som en enebolig og er naturligvis fullisolert. Jeg ville heller ikke noen stolper inne i den, det skaper bare problemer når man skal inn og ut med flere biler, forteller Erik som har brukt nærmere to millioner kroner på dette prosjektet.

LES OGSÅ: Kjøp hus – få med "gratis" bil

Behøver ikke stresse

Innvendig er det fliser på gulvet og litt annen belysning enn vi finner i de fleste andre garasjer. Det er flatskjerm på veggen og naturligvis også integrert kjøleskap. Verkstedbenken ser mer ut som den hører hjemme på et eksklusivt kjøkken – men her skrus det altså på bil!

– Ja, jøss! Her er det fullutstyrt med trykkluft og sveiseapparat, i tillegg til alt verktøyet man trenger. Poenget er jo at garasjen skal brukes til mekking. Det fine med at den er såpass stor, er at man ikke behøver å stresse, det er ikke slik at bilen må bli ferdig for at den skal ut. For meg handler dette om hobby og rekreasjon. Med tre unger er det også begrenset hvor mye tid man kan bruke i garasjen, forteller Erik.

LES OGSÅ: Kjøper du denne – da trenger du lang garasje!

En av verdens vakreste

Men hva er det så han har i garasjen? Jo, på bildene kan vi se en svært eksklusiv AC Cobra og en meget spesiell Mercedes 450 SL med AMG-kit. Det har inntil nylig også stått en 1968-modell Riva her, en av verdens vakreste båter.

Den har blitt restaurert og forlot garasjen – noe forsinket – for noen uker siden.


Det er ikke hver dag det dukker opp garasjer som dette til salgs - og du får attpåtil et hus med
Det er ikke hver dag det dukker opp garasjer som dette til salgs - og du får attpåtil et hus med


Klikk her for å se annonsen på garasjen – og huset:

Drømmebilen

– Jeg har sans for både biler og båter, jeg. Og det er ekstra moro når man har gjort mye av jobben selv, sier Erik som har en Range Rover som "dagligbil".

– Hva er drømmebilen?

– Den står nok i garasjen allerede, det er nemlig AC Cobraen. Men jeg har også planer om å gå i gang med en 1936-modell Ford og det er blant årsakene til at vi skal selge eiendommen.

Trenger mer plass

– Så planen er ikke å gå ned i garasjestørrelse?

– Nei, er du gæren! Jeg trenger mer plass, og nå skal det bli underjordisk garasje i stedet. Forden er på vei inn, i tillegg har jeg planer om å bygge opp en 1957-modell Corvette, avslutter bilentusiasten fra Oslo.

LES OGSÅ: Er dette verdens tøffeste garasje?