Flere tusen syntes aprilspøken var "helt urimelig"

200 kroner for å få kjøre inn i Sverige? Mange gikk fem på!

Det blir 'inte roligt' å kontrollere og eventuelt bøtelegge nordmenn på svensketur som har glemt å betale svensk veiavgift, fastslår tollinspektørene Emil Gustafsson (til v.) og Nils Järnstedt ved Tullen i Töcksfors. Rent bortsett fra at dette bare var tull og fanteri og Brooms aprilspøk i 2011. (Foto: Tore Robert Klerud)
Det blir "inte roligt" å kontrollere og eventuelt bøtelegge nordmenn på svensketur som har glemt å betale svensk veiavgift, fastslår tollinspektørene Emil Gustafsson (til v.) og Nils Järnstedt ved Tullen i Töcksfors. Rent bortsett fra at dette bare var tull og fanteri og Brooms aprilspøk i 2011. (Foto: Tore Robert Klerud)

For andre år på rad måtte vi selvfølgelig ha aprilspøk også på broom.no - og akkurat som i fjor var det mange som gikk rett på.

Kanskje ikke så rart, forresten? Det er jo ikke rent få politikere vi fint kan tenke oss ville stilt seg bak den ordningen vi fortalte hadde blitt innført. Nemlig at vi nordmenn snart må betale 200 kroner for å få kjøre inn i Sverige - og at det var norske politikere som sto bak. For på denne måten kunne vi igjen kreve det samme av svensker i Norge.

Tullen i Töcksfors

Redaksjonens medlem med tilholdssted nærmest svenskegrensa var mannen bak både ide og gjennomføring.

Brooms Tore Robert Klerud tok til og med turen til Tullen i Töcksfors for å få tatt korrekt bilde til saken - og kan humrende konstatere at mange lot seg lure.

Lyst til å lese fjorårets spøk? Slik får du slettet prikkene i førerkortet

Over 70 prosent

Hele 431 Broom-lesere delte saken med vennene sine på Facebook. Og flere tusen var med i avstemningen nederst i saken der vi ba om lesernes mening om den nye ordningen. Over 70 prosent svarte at dette var "helt urimelig", 14 prosent mente at det er "helt greit at vi betaler for oss" - mens 12 prosent erklærte at de ikke har noen mening om saken.

Vi takker alle som var med og håper ingen blir sure nå som vi avslører at dette bare var en spøk!

Del med Facebook-vennene dine

Fikk du ikke med deg saken? Da kan du lese den her: