Toyota_Verso S
Toyota_Verso S

Flerbruksbil til minipris

– En plassrevolusjon for fem, kaller Toyota den. Les hva Verso-S skal koste.

I mars neste år er den på plass i Norge, og Toyota har akkurat startet forhåndssalget av sin nye Verso-S.

Lillesøsteren (eller er det kanskje lillebroren) til flerbrukeren Verso er en kompakt bil med smarte, fleksible løsninger. Og med lengde på 3,99 meter er den også letthåndterlig til bybruk.

Nå er prisene ute, og Toyota utfordrer biler i klassen under med en startpris på 202 200 kroner for Verso-S med 1,3-liters bensinmotor på 100 hk og utstyrsnivå Sense. Ut fra opplysningene fra Toyota Norge er det en temmelig enkelt utstyrt bil, men du skal ikke lenger opp enn til 210 400 kroner før du får bilen i Dynamic-versjon med blant annet touch-fargeskjerm, multifunksjonsratt og ryggekamera.

430 liters bagasjerom

Går du opp til Elegant-versjon får du en svært velutstyrt liten bil, da starter den på 227 300 kroner, fortsatt med 1,3-liters bensin og med sekstrinns manuell girkasse.

Mer lyst på diesel? Startpris på Verso S med 1,4-liters D-4D på 90 hestekrefter er på 208 500. "Full pakke" Elegant-versjon med denne motoren kommer på 231 000 kroner. Det framstår som veldig mye bil for penga.

Toyota skryter selv av både fleksibilitet og innvendig plass, og med bagasjerom på inntil 430 liter går den utenpå mange av konkurrentene en klasse over. Kupeen loves å være overraskende rommelig, med stor takhøyde foran og solid beinplass i baksetet.

De bygger Land Cruiser: Se 150 timer på fire minutter

Toyota-Verso-S_bagasjerom
Toyota-Verso-S_bagasjerom

To høyder

Hoftepunktet foran og bak er også hevet for å gi optimal sikt og samtidig sikre enkel inn- og utstigning.

Baksetene foldes enkelt til et flatt gulv, i en bevegelse. Her er det også mulig å folde ned setene fra bagasjerommet, med spaker på begge sider av bagasjerommet.

Selve lasterommet er 760 mm langt, og har et gulv som kan plasseres i to forskjellige høyder. Dersom gulvet plasseres på høyde med støtfangeren, er kapasiteten 336 liter. Alternativt kan gulvet senkes med en hånd for å øke lastedybden med 120 mm og øke lastekapasiteten til 393 liter.

SE OGSÅ: Er dette tidenes tøffeste Toyota?

Tre utstyrsgrader

Dersom gulvets tas ut øker lastekapasiteten til totalt 430 liter. Med baksetene foldet ned er totalt lasteevne 1.388 liter.

I tillegg har Verso-S en rekke oppbevaringsrom. Den er utstyrt med flaske- og koppholdere, store dørlommer foran og bak, samt instrumentbord i tre nivåer med lagringsrom.

Verso S kommer altså i tre utstyrsgrader. Sense har syv kollisjonsputer, elektriske vinduer foran, servostyring, radio/CD/MP3-spiller med fire høyttalere og USB port. Av sikkerhetsutstyr er stabilitetskontroll, ABS-bremser, elektronisk bremsekraftforsterker og bremseassistanse standard.

LED-interiørlys, manuelt klimaanlegg og nedfelling av sete fra lasterommet er standard.

Touch Screen

Den neste utstyrsgraden har fleksibelt lasteromsgulv, ratt og girkule i skinn, betjening av audio fra rattet, armstøtter foran og bak, ryggekamera og den nye Touch Screen-enheten.

Elegant har i tillegg automatisk klimaanlegg (ikke på diesel), elektrokromatisk bakspeil, regn- og skumringssensor, smart entry nøkkel, 16-tommers aluminiumsfelger og elektriske vinduer foran og bak.

LES også: Slik sparer du 1200 kroner på drivstoffregningen:

Toyota-Verso-S_bakfra
Toyota-Verso-S_bakfra