Illustarsjonsbilde. Peugeot 5008
Illustarsjonsbilde. Peugeot 5008

Flerbruksbil: Disse familiene er mest fornøyd med bilen sin

... og noen er ikke fornøyd i det hele tatt. Se oversikten:

Få biltyper lever hardere liv enn flerbruksbilene. De velges nesten uten unntak av familier, gjerne med mange unger og med et aktivt bruksmønster. Her skal det være plass til folk og bagasje, sykler og akebrett - og ikke minst er praktiske bruksegenskaper viktig for denne målgruppa.

En rykende fersk statistikk viser at det er stor forskjell på hvor fornøyd flerbruksbil-familiene er med bilene sine.

Grunnlaget for Scandinavian AutoIndex bygger på innsamlet materiale fra nesten 59.000 privatbileiere i Norge, Sverige og Danmark.

Disse har blitt intervjuet om sitt bilhold og forhold til bilen. Dette handler altså ikke om teknisk kvalitet, men om opplevd kvalitet. Altså hva de mener om selve bilen, bilbruken og eierskapet generelt.

Totalt er 16 flerbruksbiler rangert, årsmodeller fra 2007-2010.

Dobbelt fransk

Peugeot har ingen stor tradisjon på å gjøre det godt i AutoIndex-historien, men her ble det faktisk dobbelt fransk i toppen – og Peugeot 3008 helt øverst med storebror, syvseteren 5008, på plassen rett bak. .

Peugeot 3008 som kom i 2009, har blitt en stor suksess. Den er en kombinasjon av flerbruksbil, crossover og litt SUV - i en og samme ”pakke”. En nærmere undersøkelse av svarene viser at 3008-eierene er fornøyd med det meste, man aller mest med egenskaper som design, sikkerhet og særegenhet. Det samme gjelder i stor grad for 5008.

Les vår test av Peugeot 3008 her:


Toyota x 2

Også trede- og fjerdeplassen er dobbel, der er det Toyota som er inne. På tredjeplass finner vi Verso og på fjerde det som var forgjengeren nemlig Corolla Verso. Ikke uventet er det driftsikkerheten som trekker mye opp blant eierne av disse bilene – samt vissheten, eller kanskje rettere sagt håpet om, å få godt betalt når bilen etter hvert skal selges.

Ford og Renault

På den neste plassen finner vi nok en franskmann, Renault Scenic. Mest bil for pengene føler disse eierne at de har fått. Det samme sier Ford C-Max kundene om sin bil samtidig som de også fremhever miljøvennligheten.

VW Touran

VW Touran er en familiebilslager i Norge. Her er det lavt drivstofforbruk som eieren er mest fornøyd med. Derimot havner Touran på jumboplass når det gjelder kvalitet i forhold til pris.

Dette er de 20 bilmodellene med flest feil:

Se hele tabellen:

autoindex_2011_flex (Foto: Faksimile fra: Vi bilägare)
autoindex_2011_flex (Foto: Faksimile fra: Vi bilägare)

Del med Facebook-vennene dine

Les også: Vinn splitter nye vinterhjul, klikk her:


Har du erfaring med noen av disse bilene? Skriv i kommentarfeltet under: