Illustrasjonsfoto: Scanpix
Illustrasjonsfoto: Scanpix

Finnes det et middel som stopper rusten?

Dette problemet sliter mange bileiere med.

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I Spør Benny-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre. Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Volvomannen spør:

Beklagar å måtta forstyrra deg, du har jo mange spørsmål å svara på, men viss du kunne tatt deg tid til å hjelpa meg litt no hadde eg blitt veldig glad.

Det gjeld rust, eg har komt i gong med å skifta golvet i Volvoen, det er bak det er rusta, og spesielt på høgre sida. Problemet er at som du sikkert veit har Volvo 240 eit dobbelt golv under framseta, og det er det nederste som har begynt å rusta. Men kun på oppsida, og då kjem eg jo ikkje til for å få fjerna rusten der. Kva vil du anbefala? Fins det middel som kan sprutast inn der som hindrar at det fortset å rusta? Det hadde vore fint å kunna sprøyta inn nåke som stoppa vidare rustdanning. Veit du om det fins nåke sånt? Eller har du andre råd?

Sans for Volvo 240? Da må du lese denne artikkelen!

Benny svarer:

Hei du! Og kondolerer så mye! En skikkelig drittjobb du har begynt på der... Og jada, jeg har ikke rent få timer med gulv-sveising i Volvo bak meg selv heller.

I prinsippet bør alle rustne plater skjæres ut og erstattes med friske plater, men det er en kjempejobb. Her er det, om jeg forstår deg rett, overflaterust vi snakker om?

Da kan du sprøyte på det som kalles tynnstoff fra tectyl eller lignende Eller rett og slett bruke olje, så vil det i alle fall bremse videre rustangrep en god del. Rust er som aids, har du først fått det blir du søren meg ikke kvitt det...

Ønsker deg lykke til, og setter pris på dine kommentarer i sakene våre! Ha en god Volvo-sommer!

LES OGSÅ: Disse bilene ruster mest

Stort arkiv

Alle spørsmål Benny svarer på, legger seg automatisk inn under de ulike bilmerkene her på broom.no.

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen - klikk her

Velkommen - og lykke til!

Sjekk Brooms samling av biltester - klikk her

Har du gode råd mot rust? Da håper vi du vil bruke kommentarfeltet under: