Finner restaurant, hjelper med bordbestilling - og guider deg til døren

Det er ikke måte på hva bilen kan hjelpe deg med.

Bilene blir stadig mer avanserte og får mer utstyr. Nye Ford Focus kommer nå blant annet med et system som ordner deg meste for deg når du blir sulten på bilturen.
Bilene blir stadig mer avanserte og får mer utstyr. Nye Ford Focus kommer nå blant annet med et system som ordner deg meste for deg når du blir sulten på bilturen.

Infotainment-systemene i bilene blir stadig smartere. En av de tingene mange bilprodusenter har jobbet med i noen år, er stemmestyring av ulike funksjoner.

Disse systemene har blitt stadig bedre, samtidig som bruksområdene har økt.

Når Ford Focus nå har fått en omfattende oppdatering, er den også første Ford-modell til salgs i Europa med et system Ford selv kaller SYNC 2.

Gi bilen beskjed

Her slipper du å ta blikket fra veien og knote med ulike brytere for å få gjort det du vil. Fords system er lagt opp til at du som fører bare kan gi beskjed om hva du vil at bilen skal gjøre for deg.

Enten er det er å ringe opp noen av kontaktene du har lagret på telefonen, justere temperaturen, skifte fra artist til artist på en spilleliste - eller si en adresse, og så ordner navigasjonen resten.

Se hvor bilprodusentene kan tenke seg å ha reklame

- Jeg er sulten

Men det stopper ikke der. Ford har også integrert en rekke andre tjenester. For eksempel skal det holde å fortelle systemet " Jeg er sulten". Så leter det opp restauranter i nærheten - og gir deg en liste over disse på skjermen i midtkonsollen.

Trykker du på en restaurant, vil navigasjonen så sette i gang og guide deg dit. 

Dette er ikke bilen for deg som er sjenert

Michelin-restauranter

Er du ute etter en bedre restaurantopplevelse, kan du også få SYNC til å bruke Michelin-guiden for å finne anbefalte spisesteder i nærheten.  

Når du har bestemt deg for hvilken Michelin-restaurant du vil spise på, er det bare å be systemet ringe opp restauranten slik at du kan bestille bord. Deretter sørger naturligvis navigasjonen for å få deg kjappest mulig fram til bestemmelsesstedet.

Det eneste den tydeligvis ikke gjør for deg, er å ta regningen. I alle fall ikke ennå ...

Si hvor du vil

Apropos navigasjon. I dag kan det være ganske knotete å få systemet til å registrere hvor du egentlig skal. Ford lover at SYNC 2 skal ha ryddet alle slike problemer av veien.

Her skal det holde å fortelle systemet hvor du har tenkt deg, ved å oppgi adressen. Eller hvis det er såkalte Points of interest - bare si hvor du vil. For eksempel "Frognerparken" eller "Vigelandsmuseet".

SYNC 2 debuterer altså på Focus, det kommer også på storebror Mondeo som blir lansert i helt ny utgave senere i høst.

Snart kan dette være standard i bilen din 

Denne bilføreren er helt blind