Fikk P-bot på 40.000 kroner

Kragerø-kvinnens bil ble tauet inn av kommunen - regningen blir skyhøy.

Avdelingsingeniør Lasse Svendsen har liten tro på at et eventuelt tvangssalg av det inntauede kjøretøyet vil dekke gebyrkravet på 40 000 kroner. Foto: Espen Solberg Nilsen
Avdelingsingeniør Lasse Svendsen har liten tro på at et eventuelt tvangssalg av det inntauede kjøretøyet vil dekke gebyrkravet på 40 000 kroner. Foto: Espen Solberg Nilsen

En kragerøkvinne vil få et gebyrkrav på drøyt 40 000 kroner fra Kragerø kommune, etter at hennes feilparkerte bil ble tauet inn, melder ta.no.

Det var den 12. august i år at kvinnens eldre Opel personbil ble tauet inn fra et privat område i nærheten av Kragerø sentrum. Bilen ble plassert på kommunens inntauingstomt, og der har den blitt stående siden.

Nå varsler kommunen at bilen kan bli beslaglagt og tvangssolgt, for å dekke inn deler av inntauingskostnadene og døgnleien på inntauingstomta.

Del med dine Facebook-venner

- Stått i flere år

Ifølge avdelingsingeniør Lasse Svendsen ble kommunen for en tid tilbake kontaktet av grunneieren der bilen sto parkert. Grunneieren skal da ha opplyst at bilen hadde stått hensatt på området i flere år, og at den kvinnelige eieren hadde latt være å flytte den - til tross for mange henvendelser. Grunneieren begjærte derfor at kjøretøyet ble borttauet.

- Kommunen har myndighet til borttauing også fra private områder. Denne myndigheten er delegert til brannvakta, som har ansvaret for den praktiske gjennomføringen, forteller Svendsen.

Vedtok nye satser

Ifølge Svendsen har ikke kommunen tidligere forlangt leie fra bileiere som har fått plassert kjøretøyene sine på inntauingstomta. Men i et møte i hovedutvalget for samfunn i juni i år, ble det fattet et vedtak som gjør at det å få bilen inntauet kan bli en kostbar affære.

Vedtaket innebær en døgnleie for inntauede kjøretøy på 200 kroner det første døgnet, mens satsen for påfølgende døgn ble satt til hele 400 kroner.

- Dette vedtaket ble vel gjort for at eierne av kjøretøyene skulle «oppmuntres» til å hente dem raskest mulig etter inntauingen, sier Svendsen.

Han opplyser at kommunen flere ganger har vært i kontakt med den kvinnelige bileieren etter inntauingen. På et tidlig tidspunkt skal hun til og med fått tilbud om «amnesti» fra døgnleien, dersom hun sørget for at bilen ble hentet.

Anser den som vrak

- Kvinnen har sagt til oss at hun anser bilen som vrak. Vi har ennå ikke fått den taksert i forbindelse med et eventuelt beslag og tvangssalg. Men vi er rimelig sikre på at den ikke dekker det hun skylder, sier Svendsen.

Kommunen leier et område på Kalstad til bruk som inntauingstomt. Der står det for tiden syv kjøretøyer. Flere av dem regnes som modne for vraking.

- Brannvakta har lov til å bruke inntil fire vrak i året fra inntauingstomta i forbindelse med brannøvelser, opplyser Svendsen.

- Denne saken viser at det lønner seg å parkere riktig, og at man i alle fall henter bilen så raskt som mulig etter inntauing, legger han til.

Les flere bil- og motorsaker i TAs motormagasin her.

LES OGSÅ: Denne BMW-eieren skylder sju millioner (!) i parkeringsbøter