Frontrute med is
Frontrute med is

Fikk frontruta ødelagt av isskrape

Det er ikke likegyldig hva slags isskrape du bruker. Feil skrape kan fort bli dyrt.

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I Spør Benny-seksjonen her på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre. Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Terje spør:

Hallo Benny har akkurat hatt bilen inne på EU og fikk anmerkning på frontruta. Det er ikke noen skade men den har fått mange striper og derfor må den byttes. Det er ikke snakk om steinsprut men jeg har mistanke om at dette må være isskrapas skyld. Vi har en ganske gammel skrape med stålkant, da dette er det eneste jeg synes biter skikkelig. Men kan det virkelig være sånn at den ødelegger frontruta? Da burde det vel ikke være lov og selge slike??

Benny svarer:

Heisann Terje. Dette problemet har jeg (dessverre) vært utfor ganske mange ganger. Derfor ligger jeg langt unna isskraper med stålkant. Er du litt uforsiktig med en sånn en, er det veldig fort gjort å lage riper i rutene. Noen småriper er jo for så vidt ikke så farlig, men blir det mange nok av dem, risikerer man å oppleve det du nå har gjort - at du må skifte frontrute.

En stripete frontrute er heller ikke noe stas å kjøre rundt med. Særlig med lav sol eller med møtende biler i mørket, er det irriterende.

Jeg anbefaler derfor at du kaster denne skrapa sporenstreks og heller kjøper deg en god plastskrape. For noen tiere får du en bra skrape som fjerner isen - uten å ødelegge frontruta!

Stort arkiv

Alle spørsmål Benny svarer på, legger seg automatisk inn under de ulike bilmerkene her på broom.no.

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen - og lykke til!

Kjøpe nybil i år? Her får du oversikten