Fikk førerkort og mistet det – på samme dag

Kortvarig glede for 18-åring fra Trondheim.

Han feiret førerkortet med å kjøre altfor fort i en 60-sone, dermed ble gleden kortvarig for 18-åringen fra Trondheim. Nå må han både betale bot - og belage seg på å være fotgjenger en god stund. Illustrasjonsfoto.
Han feiret førerkortet med å kjøre altfor fort i en 60-sone, dermed ble gleden kortvarig for 18-åringen fra Trondheim. Nå må han både betale bot - og belage seg på å være fotgjenger en god stund. Illustrasjonsfoto. Foto: Scanpix

Å få førerkortet er noe mange gleder seg til i lang tid.

Det gjorde kanskje også 18-åringen i Trondheim som sikrer seg førerkortet onsdag i denne uken.

Men gleden ble dessverre svært kortvarig. Han rakk ikke å ha førerkortet en hel dag, før det ble beslaglagt av politiet etter råkjøring.

18-åringen ble målt til 36 km/t over fartsgrensen, i en 60-sone. Da er det ingen bønn. Kraftig bot – i tillegg til at førerkortet ryker.

Kjørt opp samme dag

I går kveld la politiet i Sør-Trøndelag ut denne meldingen på Twitter:

18 åring fratatt førekort etter å ha kjørt i 96 km/t i 60 sone i Trondheim. Hadde kjørt opp og tatt førekortet tidligere samme dag.

Det er Adresseavisen som først skrev om saken. De har også intervjuet operasjonsleder Bernt Tiller ved politiet i Sør-Trøndelag som har følgende kommentar:

Mads var lei av råkjøring forbi gården sin...

Fotgjenger

– Vi hadde laserkontroll i Osloveien, og der kom 18-åringen i for stor fart. Og det er et ganske grovt overtramp også. Dermed ble det kortvarig glede for tenåringen som kjørte opp tidligere i dag.

Nå må vedkommende først betale en klekkeligS bot. Så blir det en god stund som fotgjenger framover, før det blir aktuelt å kunne sette seg bak rattet igjen.

Kjøpte seg Porsche – noen timer senere var han fotgjenger