Ferrari 458 Italia
Ferrari 458 Italia
Ferrari 458 Italia
Ferrari 458 Italia
Ferrari 458 Italia
Ferrari 458 Italia
Ferrari 458 Italia
Ferrari 458 Italia

Ferraris nye drømmebil

570 hk og 3,4 sekunder på 0-100 km/t. Og nå har Ferrari også begynt å fokusere på Co2-utslipp og forbruk. Verden er ikke som før!

Det er ikke hver dag Ferrari kommer med en ny bilmodell. Men her har vi de aller første smakebitene på nye 458 Italia - etterfølgeren til F430 som kom på markedet for fem år siden.

Bilen skal vises første gang på Frankfurt-utstillingen i september. Ferrari har vært flinke til å unngå lekkasjer underveis, men nå velger de å lette på sløret.

Toppfart: 325 km/t!


Ikke helt uventet er 458 Italia designet av Pininfarina. Her har det vært fokus på minst mulig luftmotstand, samtidig som marktrykket ved høye hastigheter selvfølgelig er viktig. Bilen har nyutviklet og midtmontert motor - og dette er ikke hvilken som helst motor.

De tørre tallene er V8, 4499 ccm, 570 hk ved 9000 omdreininger og 540 NM ved 6000 omdreininger.

Hva betyr det i praksis? Jo, det feier den 1380 kilo tunge (eller egentlig lette) superbilen fra 0-100 km/t på 3,4 sekunder. Og det stopper ikke før speedometeret viser 325 km/t!

Formel 1-bremser


Med det er dette den raskeste Ferrarien (med unntak av FXX, som er en spesialversjon av Enzo)

Motsatt vei bruker den bare 32,5 meter på å bremse ned fra 100 km/t. Bremsesystemet er hentet over fra Formel 1.

Sjekk hvordan en ekte Ferrari-butikk ser ut - klikk her:

Ferrari har brukt mye aluminium i konstruksjonen og har altså lykkes med å holde vekten nede.

Michael Schumacher


Lurer du på Co2-utslipp og forbruk? Ferrari har faktisk begynt å snakke om det også - det er nye tider også i superbil-verdenen! Snittforbruket er oppgitt til 1,37 liter/mil. For å klare det skal du ha mer enn gjennomsnittlig selvdisiplin! CO2-utslipp på 320 gram/km er ikke akkurat egnet til å redde kloden, men på en bil som dette er det bra.

I pressemeldingen ved lanseringen av bilen gjøres det et stort nummer ut av at Michael Schumacher har vært en viktig bidragsyter underveis i utviklingen. Formel 1-tilknytningen brukes selvfølgelig for alt den er verdt.

Kan bestilles nå


Kjøreegenskapene skal være eksplosive - men samtidig må bilen kunne kjøres av folk som overhodet ikke har noe på en racerbane å gjøre.

Hva kan du om Ferrari? Ta quizen her:

Hvis du har de nødvendige millionene på kontoen, kan du bestille bilen allerede nå. Flere bilder og komplette tekniske data slippes når vi nærmer oss den offisielle premieren i Frankfurt.

Ferrari 458 Italia
Ferrari 458 Italia