Ferrari-rekord: I år har han solgt 17 stykker!

Thomas Kleven merker at nordmenn kjøper stadig dyrere biler

17 nye Ferrari med en snittpris på mellom 2,5 og 3 millioner kroner blir status i 2012. Thomas Kleven har med det god grunn til å smile! (Foto: Benny Christensen)
17 nye Ferrari med en snittpris på mellom 2,5 og 3 millioner kroner blir status i 2012. Thomas Kleven har med det god grunn til å smile! (Foto: Benny Christensen)

Det er krisetider i Europa med økonomiske krakk, stigende arbeidsledighet og ikke akkurat rosa skyer i horisonten heller.

Her hjemme derimot går vi mot et nytt rekordår når det gjelder bilsalg.

Men det er ikke bare "fornuftige" biler som selger godt.

Unik "High end" bilbutikk

Vi har tatt turen til Autostrada Sports lokaler i Asker. En med – norsk perspektiv – unik og annerledes bilbutikk. Den drives av en gjeng skikkelig hyggelige entusiaster som ifølge seg selv selger drømmer. Våte drømmer. På fire hjul. Oftest akkompagnert av mange sylindere, feite eksosrør og enda feitere prislapper.

Vi snakker "High end" bilmarkedet. Med det mener vi biler med priser på halvannen million kroner – og oppover ...

Det som med andre ord blir med drømmen for de fleste av oss, men tydeligvis ikke for alle.

Ta tak i drømmen!

– Det handler om å ta tak i drømmen og om å handle med hjertet, forklarer Thomas Kleven, som er daglig leder hos Autostrada Sport.

Våte drømmer på fire hjul.
Våte drømmer på fire hjul.

Les også: Fant bil til 70 millioner – hos høgger'n!

Akkurat det er det tydeligvis en del som gjør. Status for 2012 ser ut til å ende på ca. 250 biler fra denne eksklusive bilbutikken.

Det er et snitt på over en bil pr. arbeidsdag det. Slett ikke verst med tanke på de allerede omtalte prislappene.

– Det er 50 biler opp fra fjoråret som også var et godt år for oss, forklarer Kleven fornøyd videre.

17 nye Ferrari

– Vi setter også rekord på nye Ferrari. 17 fornøyde eiere realiserte den drømmen i året som snart er historie, sammen med en håndfull av både nye Bentley og nye Maserati, forteller han videre.

– Hvilken er den mest solgte Ferrari modellen?

– California selger bra og 458 selger også jevnt og trutt, men FF-en er den vi selger aller mest av. Bagasjerom, firehjulstrekk og baksete er nok grunnen til det. Dette er jo en helårsbil.

Garanti og service

Ferrari FF, med firehjulstrekk, bagasjerom og bakseter er Norges mest solgte nye Ferrari.  (Foto: Benny Christensen)
Ferrari FF, med firehjulstrekk, bagasjerom og bakseter er Norges mest solgte nye Ferrari. (Foto: Benny Christensen)

Les vår test av Ferrari FF her:

– En annen medvirkende årsak til det økte salget er nok gode garantier. Det er nå fem års garanti og syv års service inkludert i prisen på nye Ferrari. Det gjør bilholdet forutsigbart, noe som er viktig for mange, understreker Kleven.

– Når det gjelder neste år gleder vi oss veldig til å få nye Maserati Quattroporte på plass. Dette er jo en konkurrent til Porsche Panamera som vi også selger godt av i bruktmarkedet, sammen med Porsche Cayenne.

– Nye Quattroporte blir jo også tilgjengelig med firehjulstrekk, noe vi tror kan bidra til å øke salget ytterligere.

Janteloven?

– Men hva med janteloven, merker dere eller kundene noe til den?

– Svært lite – om noe. Det er slutt på at man måtte kjøre grå Porsche for å være diskret og på den tiden at rød Ferrari var vulgært. Heldigvis.

– Nå er det lov å lykkes og det er lov å vise det. Når det er sagt, så er det lidenskap for bil som ligger til grunn for bilvalget til våre kunder ikke show-off, avslutter den hyggelige selgeren av bildrømmer ...


Les også: Slik blir nye Maserati Quattroporte