Ferrari må tilbakekalle superbilen

Årsak: Den kan selvantenne.

Ferrari 458
Ferrari 458

På bare tre måneder har minst fem eksemplarer av Ferraris superbil 458 Italia gått opp i røyk.

Dette har selvfølgelig spredt seg som ild i tørt gress (beklager, vi kunne ikke dy oss). Klart noe sånt kan skje med en bil eller to. Med med fem - og på så kort tid? Ryktene har derfor blitt sterkere og sterkere. Det må være en konstruksjonsfeil på 458 Italia - og det kunne bare være et tidsspørsmål før Ferrari innrømmet det.

Galt med konstruksjonen

Det amerikanske entusiast-nettstedet Jalopnik er en av dem som har fulgt denne saken tettest. De har rapportert om hvert eneste branntilfelle og var tidlig ute med å hevde at det måtte være noe galt med bilens konstruksjon.

De var også blant de første som hevdet at Ferrari ville komme til å bite i det veldig sure eplet og tilbakekalle bilen. Og nå hevder Jalopnik på nettsiden sin at nettopp det har skjedd. De referer til en talsmann for Ferrari som bekrefter tilbakekallingen.

Denne 458-en brenner ikke - den krasjer! Se video:

Erstatte biler?

Problemet skal være limet som er brukt for å feste varmedempende materiale under bakskjermene. Dette skal kunne antenne ved ekstremt høye temperaturer - og i verste fall fører dette til motorbrann.

På de sist produserte eksemplarene av bilen skal dette limet være erstattet av en annen festemåte. Men samtlige tidligere produserte eksemplarer kalles altså tilbake. Til sammen skal det dreie seg om 1248 biler.

På spørsmål om Ferrari vil erstatte noen av bilene som har begynt å brenne, er svaret "selvfølgelig".

LES OGSÅ: Ferrari 458: Ulykker og brann

Dette er en Ferrari 458 Italia - helt uten brannskader.
Dette er en Ferrari 458 Italia - helt uten brannskader.