Ferrari FF: Blir nesten 250.000 kroner billigere over nyttår

Gunstige avgifter gir rekordavslag på verstingbilene.

Ferrari FF dashbord (Foto: Benny Christensen)
Ferrari FF dashbord (Foto: Benny Christensen)

I høst gikk regjeringen ut og snudde helt i avgiftspolitikken som har vært gjeldende de siste årene. Fra 2007 var det diesel myndighetene ønsket at vi skulle kjøpe – men nå har de funnet ut at det er bensin i stedet.

Bakgrunnen er NOx-gasser, som det kommer mye av fra dieselmotorer, og som ødelegger luftkvaliteten i storbyene.

Dieselbilene er riktignok mye gjerrigere på CO2, som er skadelig for det globale miljøet, men politikerne mener altså at det nå skal tas større hensyn til å begrense NOx-utslippene.

Det er i grove trekk bakgrunnen for at blant annet avgiften på hestekrefter er redusert fra 1. januar.

Del med dine Facebook-venner

LES OGSÅ: Test Ferrari FF: Så nydelig at en voksen mann nesten tar til tårene

De "verste" blir billigere

Mange blir provosert av snuoperasjonen. 7 av 10 nordmenn har kjøpt dieselbiler, nettopp fordi dette har blitt lagt til rette for – og nå er altså beskjeden at de skal tilbake til bensinbiler.

Men, avgiftsendringene er gode nyheter for de som har mye penger – og som er over gjennomsnittet interessert i bil. For de har nemlig fått tidenes rauseste signert finansministeren.

Bilene som er dyreste og sterkeste, og som forurenser mest om en ser på CO2-utslipp, blir nemlig mye billigere neste år.

Noen eksempler er Porsche Panamera, BMW M5 og Mercedes CL63 AMG som alle går ned rundt 150.000 kroner i pris.

LES OGSÅ: Dette er nye BMW M5

Avslag på nesten 200.000 kroner

Men aller mest reduksjon har trolig Ferrari FF. Autostrada har så langt solgt ni stykker av denne modellen, med en startpris på 3,750 millioner kroner.

– Disse bilene ville kostet tett oppunder 4 millioner med de gamle avgiftene, forteller salgssjef Thomas Kleven.

De har hatt en levering i romjula, som selvsagt registreres over nyttår, og begynner å kjøre ut de neste bilene fra januar.

Kleven er glad for avgiftsendringen, men påpeker samtidig at prisnedgangen nok ikke er avgjørende for om folk velger å kjøpe biler i denne prisklassen.

– Det er jo selvsagt hyggelig med prisnedgang, men skal en handle for fra 2–3 millioner kroner, så har ikke hundre tusen så mye å si likevel.

Han tror Ferrari FF, Bentley Continental og den nye Porsche 911 blir blant favorittene til de heldigste neste år.

LES OGSÅ: Ferrari FF er en av kandidatene til Årets Broom-bil

– Helt unikt

Også hos Ferdinand Motor i Bergen er gleden stor over konsekvensene av avgiftsendringen.

– Tidligere har det jo vært slik at det har vært et lite rush med registrering av biler før nyttår, fordi prisene stort sett har blitt høyere ved årsskifte. At det nå går motsatt vei for det segmentet vi jobber mest med, altså sports- og superbiler, er helt unikt, forteller gründer Gunnar Birkenfeldt.

Både Autostrada og Ferdinand forteller om gode tall for 2011 – og optimismen er selvsagt enda større nå rett før vi går inn i 2012.

Ferdinand motor
Ferdinand motor

LES OGSÅ: Porsche Panamera Hamann: En vanvittig familiebil