Feite amerikanere sender drivstoff-forbruket til himmels

Amerikanerne blir tykkere - og det merkes på drivstoff-forbruket

Fat Guy Motorcycle[1]
Fat Guy Motorcycle[1]

Centre for Disease Control og Prevention ( CDC ) har nylig publisert en ny rapport om fedme i USA. Studien viser at 2,4 millioner flere amerikanere selv mener at de er ekstremt overvektige, nå enn for bare to år siden.

I tillegg har antallet stater som rapporterer at minst 30 prosent av befolkningen passer inn i kategorien "overvektige", tredoblet seg. Økende fedme har ført til økte medisinske kostnader og andre offentlige utgifter.

Men også bilindustrien har fått føle på den ekstra vekten.

Les også: Bilen din bruker mye mer enn den skal


3 785 411 780 liter

Ifølge studien, har anslagsvis en milliard gallons - eller vanvittige 3 785 411 780 liter på godt norsk - ekstra drivstoff blitt brukt til å kompensere for den ekstra vekten av overvektige sjåfører og passasjerer i perioden 1960-2002.

Da er det ikke medregnet den ekstra kjøringen disse menneskene har fordi de ikke klarer eller orker å gå eller sykle. Så det reelle tallet er langt høyere.

Hvis du ser på det på en annen måte, har 0,7 prosent av alt drivstoff som er forbrent i kjøretøyer 1960-2002 vært knyttet til passasjerer som har noen ekstra kilo kroppsmasse å drasse på. Det høres jo ikke så voldsomt ut, men når det er mange, så blir tallet altså ufattelig høyt til slutt.

Vil ikke slanke seg

Selv om disse tallene trolig vil gjøre at øko-bevisste sjåfører tenker seg om to ganger før det stopper ved en fast-food resturant, er ikke den jevne amerikaner villig til å slanke seg for å spare drivstoff, konkluderer rapporten fra CDC.


Les også: Europas mest økonomiske bil