Frontrute med is
Frontrute med is

Feil isskrape kan ødelegge frontruten

Det er slett ikke likegyldig hva du bruker, sier Brooms bilekspert.

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I "Spør Benny"-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre.

Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Hei, her sitter vi på jobben og diskuterer om det er skadelig for frontruta å bruke isskrape med stålkant. Jeg mener at jeg har lest at dette kan lage stygge riper mens kollegaen min sier han har brukt det i mange år og aldri sett problemet. Jeg skulle og gjerne brukt det men ikke hvis det riper opp ruta.

Benny svarer:

Heisann! Aktuelt tema og noe jeg også har fått spørsmål om tidligere. Tydelig at det er mange meninger ute og går her. Dette problemet har jeg dessverre erfart selv også, derfor holder jeg meg langt unna isskraper med stålkant.

Mulig jeg er litt over-forsiktig og jeg tror ikke nødvendigvis de trenger å ripe opp ruta. Problemet er bare at det er veldig lett å være uforsiktig og kanskje unødvendig brutal når man står der og hutrer og vil ha isen av rutene så fort som mulig. Og da er det fort gjort å lage riper, dessverre.

Noen småriper trenger jo for så vidt ikke være så farlig, men får du dem midt i siktfeltet kan det være veldig irriterende. Får du mange nok så gir det mangel på EU-kontrollen, og i verste fall må du skifte frontrute på grunn av dette.

Mitt beste råd er derfor: Styr unna skraper med stålegg. Kjøp deg heller en god plastskrape. Det finnes veldig mye forskjellige å velge mellom her, og det er lurt å legge litt penger i det – er jo ikke veldig dyrt uansett. Få deg en med et godt håndtak og en solid, god egg.

Del med Facebook-vennene dine

Rust på bruktbil: Dette er de 20 beste

Stort arkiv

Alle spørsmål Benny svarer på, legger seg automatisk inn under de ulike bilmerkene her på broom.no.

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen – og lykke til!

Les også: Slik skifter du eksosanlegg selv:

Har du innspill eller erfaringer – skriv inn i kommentarfeltet under: