Tre med toppkarakterer i Euro NCAP: Mercedes B klasse, VW Beetle og Range Rover Evoque.
Tre med toppkarakterer i Euro NCAP: Mercedes B klasse, VW Beetle og Range Rover Evoque.

Får toppkarakter i ny krasjtest

14 biler er testet – disse er blant vinnerne. Se resultatene:

Årets siste runde med krasjtester i regi av det europeiske krasjtest-instituttet Euro NCAP er akkurat unnagjort. Til sammen 14 biler har gjennomgått det omfattende kollisjonstest-programmet – og fått sine karakterer.

Disse er Geely Emgrand EC7, MG6, Fiat Panda, Jeep Grand Cherokee, Jaguar XF, Renault Fluence ZE, Chevrolet Malibu, Kia Rio, Mercedes-Benz B-klasse og C-klasse Coupe, Ranger Rover Evoque, Subaru XV, VW Beetle og VW up!

Kinesisk seier

De aller fleste bilfabrikanter skreddersyr nå bilene sine slik at de får toppscore som er fem stjerner, så viktig har Euro NCAP blitt. Likevel er det så mye som seks biler denne gangen som "bare" får fire stjerner, det er de seks første på listen over.

Del med Facebook-vennene dine

Blant dem er det to kinesiske modeller, Geely og MG. For de to er nok "bare# fire stjerner uansett å regne som en seier. Aldri tidligere har kinesisk-produserte biler oppnådd fire stjerner – resultatet viser at også kineserne nå legger vekt på kollisjonssikkerhet.

Her gikk det ikke like bra: Kriseresultat i krasjtest

Flere storselgere

Av bilene som oppnår fem stjerner, er det flere potensielle storselgere. Blant dem andre generasjon Mercedes B-klasse, en bil Mercedes venter seg mye av. Den kommer svært godt ut her og oppnår hele 97 prosent score for beskyttelse av voksne. Også beskyttelsen av barn er bra, 81 prosent.

På dette området må imidlertid B-klasse seg slått av nye VW Beetle. Denne bilen har akkurat kommet til Norge og kan bli en slager til neste år. Beetle oppnår hele 90 prosent på beskyttelse av barn, sammen med Subaru VX. Dette er den beste poengsummen Euro NCAP noen gang har gitt på dette punktet. På beskyttelse av voksne, får Beetle 90 prosent.

Vi fant den aller første Beetelen i Norge – les mer her:

Små og sikre

Mens SUV-konkurrent Jeep Grand Cherokee skuffer med fire stjerner, er det full pott for nye Range Rover Evoque. Her er tallene for voksne og barn henholdsvis 86 og 75 prosent. På fotgjengerbeskyttelse imponerer Evoque imidlertid ikke, her må den nøye seg med 41 prosent.

En annen bil som imponerer er Chevrolet Malibu. Hele 94 prosent på beskyttelse av voksne er nest best av alle i denne runden. Når Mailbu følger opp med 83 prosent på beskyttelse av barn, er det et resultat Chevrolet-eier GM har all grunn til å være fornøyd med.

At små biler også kan være svært sikre, får vi et nytt bevis for her. Fiat Panda får toppscore, det samme gjør VW-konsernets trillinger VW up!, Skoda Citigo og Seat Mii.

LES OGSÅ: Familiebilen skuffer i krasjtest

Her er alle resultatene:

komplett-tabell-euroncap
komplett-tabell-euroncap

Del med Facebook-vennene dine

LES OGSÅ: Disse SUV-ene slaktes i krasjtest