- Får jeg dårligere garanti på bruktimportert bil?

Reglene varierer fra land til land. Se hva Brooms bilekspert svarer.

PS Audi A6 Allroad
PS Audi A6 Allroad

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I Spør Benny-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre. Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Murken spør:

Hei Benny!

Jeg ser på en Audi A6 2010 modell med 2.0 TDI 170 HK som er tatt inn fra Sverige hvor den har gått noen få mil som demonstrasjonsbil - vet du om det stemmer at enn bare får 2 års nybilgaranti på biler som er tatt inn fra Sverige - og bør dette være noe problem på disse nye bilene?

Videre lurer jeg på: Bilen har litt kipe "sko" så jeg vil nok bytte litt dekk og felg - Sharif har jo uslåelige priser, bør det være noe i veien for å montere på bilen andre dekk og felger som ikke kjøpes gjennom Audi?

Takk for svar!

LES OGSÅ: Nå er det tid for bruktimport

Benny svarer:

Hei Murken.

Fin bil, dette! Når det gjelder nybilgaranti, er det garantibestemmelsene i landet bilen ble solgt ny i som gjelder. I ditt tilfelle altså den svenske garantien som er på to år, mens vi her i Norge har tre år.

Vel så viktig i praksis er nok den norske regelen om fem års reklamasjonsrett. Enkelt sagt gjelder dette på deler som ikke er slitedeler og som er ment å skulle være i mer enn fem år. Denne reklamasjonsretten gjelder ikke på bruktimporterte biler og det kan i praksis bety at du må ta regningen selv - mens importøren ville dekket det hvis det var en norsksolgt bil.

Dette vil nok også påvirke verditapet, i alle fall så lenge du skal selge bilen innenfor de fem første "leveårene".

Når det gjelder dekk og felger står du selvfølgelig helt fritt til å kjøpe hvor som helst. Alle seriøse dekkforhandlere skal kunne fortelle deg hva som er tillatt å bruke på din bil. Generelt er det nok smart å bruke litt penger på dette. Jeg har selv vært borti veldig billige felger som nærmest gikk i oppløsning når de møtte en fortauskant. Både på felger og dekk er det smart å holde seg til kjente merker. Lykke til med bilen!

LES OGSÅ: Bruktimport - her er fallgruvene

Stort arkiv

Alle spørsmål Benny svarer på, legger seg automatisk inn under de ulike bilmerkene her på broom.no.

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen - klikk her

Velkommen - og lykke til!

Sjekk Brooms samling av biltester - klikk her