Får jeg bot for å kjøre med piggdekk?

Hans Olav skal bare kjøre noen kilometer for å besøke kjæresten. Må han betale?

PS bot piggdekk (Foto: Scanpix)
PS bot piggdekk (Foto: Scanpix)

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I "Spør Benny"-seksjonen her på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre. Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Hans Olav spør:

Halloisen Benny. Bor utenfor Trondheim og har kjæreste som bor i by´n. Jeg har piggdekk (kunne aldri tenkt meg noe annet) men tror du ikke Trondheim by da mener jeg skal kjøpe et rådyrt oblat for å få ha piggdekk. Kan det stemme at jeg må ha det bare for å kjøre noen kilometer fra bygrensa og til dama? Sjøl om jeg bor et sted der piggdekk naturligvis er lov? Hva slags bot kan jeg i såfall få? Håper du har mulighet til å svare fort!

Benny svarer:

Hei Hans Olav. Er redd du bare må punge ut her, ja. Det spiller ingen rolle hvor du bor, hvis du kjører bil i en av byene som har piggdekkavgift må du betale, hvis ikke risikerer du bot. Den er nå på 750 kroner, det er kjipe penger å betale. I Trondheim kan du enten betale pr. døgn, pr. måned eller du kan kjøpe et abonnement som dekker hele vinteren. Det blir nok fort rimeligere enn å ta sjansen!

Se videoen: Slik skifter du til vinterdekk:

Stort arkiv

Alle spørsmål Benny svarer på, legger seg automatisk inn under de ulike bilmerkene her på broom.no.

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen - klikk her:

Velkommen - og lykke til!

På bruktbiljakt? Sjekk oversikten i Brooms bruktbilguide - klikk her: