Familiebilene folk flest bare kan drømme om

... og som gjør naboen misunnelig.

Mesarati, Porsche,  BMW og en AMG-Mercedes er et knippe av familiebilene du får om du kan bruke 1,5 millioner kroner.
Mesarati, Porsche,  BMW og en AMG-Mercedes er et knippe av familiebilene du får om du kan bruke 1,5 millioner kroner.

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I «Spør Benny»-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre.

Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Hei Benny,

Vi er på utkikk etter en ny sprek/sporty familiebil til fire personer (har barn på fem og sju år) - skal bruke mellom 1,5 til 2 millioner kroner. Vil gjerne høre din anbefaling:) Mvh Lars

Benny svarer:

Heisann! Det må jeg si: Du er en heldiggris. Her er du på et budsjett som de fleste av familier bare kan drømme om!

Her finnes det mange og ikke minst fine biler. Regner med at vi ikke snakker SUV her, men noe med ett litt sporty tilsnitt – slik jeg oppfatter spørsmålet ditt. Og at vi snakker helt ny bil, med fire dører og plass til fire personer og bagasje.

Jeg er jo litt over snittet glad i Porsche, så en Panamera er det første som slår meg. En 4S får du fra ca 1,6 mill + utstyr. Utseendet kan diskuteres. Kanskje mer særegent enn vakkert, men den nye 2017-modellen ser langt bedre ut.

Ellers er jo ikke en BMW 6-serie Grand Coupe å forakte heller. Det er faktisk en av de vakreste nye bilene jeg vet om. I motsetning til vanlig 6-serie har jo denne fire dører. Du får Grand Coupe 650i med xDrive fra ca 1,5 mill.

Ett tredje alternativ kan være Mercedes CLS. Her liker jeg Shooting Brake, altså stasjonsvogna, best, men det er jo en smakssak. Du får en råsprek 63 AMG for ca 1,8 mill. Da snakker vi V8-motor på 410 hk, firehjulsdrift og 0-100 km/t på bare 3,8 sekunder, men allikevel bagasjerom på 550 liter.

Skal man tenke litt mer utradisjonelt, så kan Maserati Quattroporte eller Ghibli være et litt annerledes og ikke minst eksotisk valg av familiebil. Prisene starter på rundt 1 million kroner for bil med dieselmotor, men det blir fort mye mer om man går for en med en litt hissig bensinmotor under det lange panseret. En ny Quattroporte ventes også som 2017-modell.

Dette er i ihvertfall fire av mine favoritter i dette prisleiet. Håper dette ga deg noe du kan tygge litt videre på.

Så kan vi jo oppfordre Brooms kunnskapsrike lesere til å komme med flere gode forslag i kommentarfeltet under.

Les også: Tenner damene på superbilen?

Stort arkiv

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen – og lykke til!