Kurt Øraas og Ole Fratzke Eilsø på vertshuset Curtisen brukte Facebook, da bilen deres ble stjålet.  (Foto: Anne Tønnesen, ha halden.no/ANB)
Kurt Øraas og Ole Fratzke Eilsø på vertshuset Curtisen brukte Facebook, da bilen deres ble stjålet. (Foto: Anne Tønnesen, ha halden.no/ANB)

Fakket biltyven med Facebook

Kurt fikk en lys idé da bilen plutselig var borte.

Kurt Øraas på vertshuset Curtisen i Halden forteller at det ble oppdaget at bilen var stjålet søndag morgen.

- Bilen ble parkert i gården ved kommandantboligen på festningen lørdag, og da vi kom søndag morgen var den vekk. Vi har hatt fullt opp med julemarked og full pakke i julerushet, så vi fikk ikke tid til å levere noen anmeldelse til politiet, men tok kontakt med dem på telefon, forteller Øraas til Halden Arbeiderblad.

Å stå uten bil midt i julebordssesongen var ikke et fristende scenario for Øraas og co, så de bestemte seg for å gå bredt ut.

- Det var flere av oss som tenkte på Facebook, så jeg la ut en statusoppdatering på profilen min, hvor det sto at bilen var stjålet. Etter 10-15 minutter fikk jeg det første tipset, sier Øraas.

Tipsene strømmet på

Bilen, en varebil av typen Citroen Berlingo, med stor Curtisen-logo på sidene er er velkjent syn for mange haldensere.

- Først fikk jeg melding om at den var sett nede ved Spenst. Jeg dro dit, men fant den ikke. Så fikk jeg en ny melding om at den var sett på vei mot Låby.

Tipsene fortsatte og komme. Politiet ble løpende informert og søndag kveld ble det blink.

På Refne

Det var en mann i 30-årene, som er en gammel kjenning av politiet, som satt bak rattet på Curtisen-bilen, da politiet til slutt stoppet den rett før midnatt.

- Klokka halv ett i natt ringte politiet og lurte på om jeg ville hente bilen min. Det som er litt moro er at politiet hadde stoppet bilen på Refne hvor jeg bor, så jeg kunne hente den bare en spasertur på rundt 100 meter fra huset mitt, sier Øraas.

Ikke den skarpeste

Bilen er ikke skadet og ingenting er stjålet.

Tyven er mest sannsynlig ikke den skarpeste kniven i skuffen, for kokkekniver verdt flere tusen kroner lå fortsatt i varebilen.

- Vi hadde utrolig flaks, men det er jo heller ikke så veldig smart å kjøre rundt i Halden i en stjålet bil med Curtisen-logo. Nå er vi utrolig fornøyde. Bilen er helt uunnværlig nå i julebordssesongen, sier Øraas.

Spanderer julemiddag

Curtisen-kollega Ole Fratzke Eilsø legger til at de nå ønsker å vise sin takknemmelighet overfor de som ga gode tips på facebook.

- De skal vi spandere en skikkelig god julemiddag på, avslutter Eilsø.

Du kan lese mer om bil og trafikk på ha-halden - her:

LES OGSÅ: Er dette tidenes frekkeste biltyv?